Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Belarus’un “Silikon Vadisi” Kripto Paralara Özel Düzenlemeler Hazırladı

Belarus‘ta bilgi teknolojileri sektörünün gelişimini için oluşturulmuş özel bir ekonomik bölge olan İleri Teknoloji Parkı (HTP), kripto para piyasasının işleyişiyle ilgili yeni kurallar hazırladı.

Belarus’ta Yerel Kurallar

Belarus’taki İleri Teknoloji Parkı, yerel kripto para sektörüne ilişkin yeni kurallar hazırladı. HTP tarafından hazırlanan düzenleme taslaklarında kripto para ve ICO şirketlerine çeşitli yükümlülükler getiriliyor.

Belarus’un Silikon Vadisi olarak bilinen İleri Teknoloji Parkı, ülkedeki kripto para sektörünün düzenlenmesinden sorumluydu. HTP kısa bir süre önce bu alanda yaptığı çalışmaları tamamlayarak şu belgeleri yayınladı: “Başvuru Şartları”, “Kripto Para Platformu Operatörlerinin Yükümlülükleri”, “Kripto Para Borsa Ofisi Operatörlerinin Yükümlülükleri”, “ICO Operatörlerinin Yükümlülükleri”, “İç Kontrol Şartları.”

Kripto para ve ICO sektörlerindeki farklı alanları kapsayan bu özel kurallar bir araya getirildikleri zaman kapsamlı bir kripto para düzenlemesi oluşturuyorlar. Yerel haber kaynaklarından Dev.by tarafından yapılan habere göre bu kurallar, Belarus’un yeni kripto para düzenlemeleri olarak kullanılabilir:

“HTP’deki kripto para şirketlerinin faaliyetleri, yerel düzenleyicilerden kapsamlı bir destek gördü. HTP yönetimi, Ulusal Banka, Devlet Kontrol Komitesi Finansal Denetim Departmanı, uluslararası uzmanlar ve diğer organlar düzenlemeler için gerekli olan tüm evrakları imzaladılar.”

Belarus Hükümeti, yerel ekonominin “dijital” hale gelmesine büyük önem veriyor. Hükümet bundan birkaç ay önce yaptığı açıklamalarda ilk önceliğinin ekonomiyi “dijitalleştirmek” olduğunu belirtti.

Ayrıca Belarus Dışişleri Bakan Yardımcısı, kısa bir süre önce “dördüncü sanayi devrimi (Endüstri 4.0)” alanında yeni gelişmelere imza atabilmek için Güney Kore’deki yetkililerle işbirliği yapılabileceğini belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment