Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Stellar Lumens, Piyasa Değeri Açısından Bitcoin Cash’i Geçerek, 4. Sıraya Yükseldi!

Kripto para piyasası son 24 saat boyunca tamamen kızıla boyanmış bir durumda. CoinMarketCap üzerindeki verilere göre, piyasa hacmi açısından top 10 içerisinde yer alan kripto paraların 9 tanesi, düşüş eğilimine geçiş yaptı. Düşüş yaşamayan tek kripto para birimi olan Tether ise, %0.08’lik bir yükseliş yaşıyor ki söz konusu stabil koin’in, piyasadaki diğer kripto para birimleri düşerken bir nebze yükselişe geçmesi de piyasa dinamikleri arasında yer almakta.

Geçtiğimiz Kasım ayında başlayan düşüş dalgasında diğerlerine göre daha az değer kaybı yaşayıp, ikinciliğe yerleşen XRP‘den sonra, fırsattan istifade eden yeni bir kripto para birimi daha ortaya çıktı.

Basın saatine göre 2.992 milyar dolarlık piyasa hacmine sahip olan Stellar Lumens (XLM), son 24 saat içerisinde %5.07 düşüş yaşıyor olmasına rağmen, kendisinden daha fazla değer kaybeden Bitcoin Cash’i geride bıraktı ve dördüncülüğe yerleşti. Stellar Lumens özellikle son dönemlerde XRP ile birlikte yükseliş yaşayan kripto paralardan birisi oldu.

 

 

Geçtiğimiz Kasım ayında yaşanan düşüş ve Bitcoin‘in 3.600 dolarlara kadar inmesi sonrası, bir çok kripto para topluluğu üyesi yeni nesil kripto paraların Bitcoin gibi iş-ispatı (proof-of-work) ve madencilik gerektiren modeller yerine, XRP ve XLM gibi madenciliği olmayan modellerden oluşacağını iddia etmişti. Daha sonra nispeten toparlanma yaşayan ve 4.300 dolarlara kadar yükselen Bitcoin ise, basın saatine göre 4.034 dolardan işlem görüyor ve 4.000 dolar destek seviyesinin üzerinde kalmak için canla başla savaşıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment