Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple Yöneticisi Dan Morgan: ”En Büyük İştah Asya’da”

Ripple‘ın üst düzey yöneticilerinden birisi olan Dan Morgan, yakın zamanda katıldığı bir konferansta, XRP talebi açısından en büyük payın Asya’ya ait olduğunu ifade etti.

2018 yılı özellikle kripto para birimleri için çok sert bir dönem oldu ve Bitcoin 20.000 dolar seviyesini elde ettiği 2017 Aralık ayından, 3.600 dolar seviyesine düştüğü Kasım ayına geçti. Buna rağmen XRP, söz konusu düşüş esnasında bile bir nebze olsun tutunabildi ve çeşitli finansal kurumlarla anlaşmalar yaptı. Bunların başında ise kesinlikle Asya içerisindeki kurumlar yer alıyor. Dan Morgan ise katıldığı bir konferansta Asya’dan gelen bu talebin nedenlerini açıkladı.

Asya’daki XRP İsteği

Morgan, ilk olarak kendisine yöneltilen XRP’nin en çok hangi bölgelerde kullanıldığı sorusuna, şöyle yanıt verdi:

”Çok erken günlerdeyiz ancak en büyük iştahın ve isteğin Asya piyasalarından geldiğini görüyoruz. Likidite ve dijital varlıklar açısından, elimizdeki en çok likidite Asya piyasalarında mevcut.”

Ancak Asya içerisinde her şeyin mükemmel olmadığını da belirten Morgan, regülasyon ve kripto para birimleri ile ilgili yasalar konusunda, kesinliğe ihtiyaç duyulduğunu aktardı:

”Tabii Asya içerisinde de Tayland, ve Japonya gibi önde olan yerler var. Ancak problemler de mevcut, örneğin Tayland içerisinde regülasyonlarla ilgili sıkıntılar var.”

Ripple ve XRP tercih edilmesinin en büyük sebebinin, bankalara kıyasla daha ucuz ve daha hızlı havale ve sınır ötesi işlem olduğunu belirten Morgan, yakın zamanda daha fazla büyüyeceklerini vurgulayarak konuşmasını noktaladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment