Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC’in Sıradaki Hedefi: ICO Tanıtımı Yapan Sosyal Medya Fenomenleri

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), özellikle 2018 yılının başlangıcından beri ICO ve kripto para birimi projelerine karşı ciddi bir mücadeleye girişti. ABD’li regülatör en son bildirdiği haberde, profesyonel boksör Floyd Mayweather ve müzik sektöründen önemli bir isim olan DJ Khaled’e ceza kestiğini bildirmişti.

Bir ICO Reklamı Ne Zaman Suça Giriyor?

Yazarlar, YouTube isimleri, kripto para değerlendirme platformları, yayın kaynakları ve özellikle Twitter fenomenlerinin hepsi, yeni yapılan açıklamaya göre SEC’in hedefi haline gelebilir. SEC’in burada hassas nokta olarak betimlediği olay ise, reklam veya tanıtım yapan kişinin, hedef kitleye söz konusu ICO veya kripto para projesinden aldığı parayı belirtmesi veya belirtmemesi olarak öne çıkmakta.

SEC geçtiğimiz yıl yaptığı bir açıklamasında, konu hakkında uyarılarda bulunmuş ve şunu aktarmıştı:

”Menkul kıymet olan bir sanal token’i veya koin’i tanıtan herhangi bir kişi veya ünlü isim, tanıtım karşılığında aldığı tazminatın miktarını, kapsamını ve yapılışını belirtmek zorundadır.”

Regülatör 30 Kasım tarihinde kendi resmi Twitter hesabından yeni bir bildiri yayınladı ve şunları ifade etti:

”Sosyal medya fenomenleri genellikle yatırım profesyonelleri değil, paralı tanıtımcılar oluyor ve geleneksel sertifikalar veya blockchain üzerinde olmasına bakılmaksızın, reklamını yaptıkları menkul kıymetler de dolandırıcılık olabilir.”

 


SEC’in başlattığı cadı avı sonrası, özellikle bir çok ABD vatandaşı sosyal medya isminin sıkıntı yaşayacağı tahmin edilmekte.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment