Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Belçika 21 İnternet Sitesini Kara Listeye Aldı!

Belçika‘nın finansal regülatörü olan Finansal Hizmetler ve Piyasalar Otoritesi, uzun bir süredir devam ettirdiği kara listesine yeni siteler ekledi. Söz konusu kara liste sahtekarlık veya dolandırıcılık ihtimali olan kripto para birimleri ile ilgili sayfalardan oluşmakta. Daha önce 78 internet sitesi bulunan listeye yeni eklenen 21 sayfa ile toplam miktar 99’a yükseldi.

21 Yeni Şüpheli Site

Belçika Finansal Hizmetler ve Piyasalar Otoritesi geçtiğimiz cuma günü kripto para birimleri ile ilgili iki önemli duyuruda bulundu. FSMA düzenli olarak yaptığı ve kripto para birimlerine karşı uyardığı duyurusunun yanı sıra, şunları ifade etti:

”Bunun yanı sıra sahtekarlık ihtimali olan kripto para birimi trading siteleri listesini de güncelledik ve 21 yeni şüpheli site ekledik. Liste şu an toplam 99 internet sayfasından oluşmakta.”

FSMA söz konusu listeye yeni siteler eklerken bunu ”temel olarak FSMA tarafından yapılan gözlem ve tüketicilerden gelen dönüt ile yaptığını” vurguladı. Bu sebeple kara listedeki bütün siteler gerçekten de yasa dışı veya sahtekarca eylem yapıyor sayılmazlar.

99 siteden oluşan listeye eklenen yeni 21 site ise şu şekilde:

afaeu.com, bk-coin.com, capital-traders.com, cryptoallday.com, cryptonetto.com, cryptosafe.tech, dca-finance.com, elos-patrimoine.com, finances-markets.com, iminage.com, investissement-crypto.com, kryptonexlabs.com, kryptowize.com, london-exchange.net, lacentraledescryptomonnaies.com, parel-invest.com, positiva-ad.com, save-coins.com, tradabank.com, trade-my-bitcoin.net, and vip-brokers.com.

FSMA bunun yanı sıra kripto para temelli sahtekarlıkların genellikle ”çok fazla kazanç” vaat ettiğini ve özellikle bu projelere dikkatle yaklaşılması gerektiğini belirtti.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment