Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Belçika’dan Kripto Para Reklamları İçin Yeni Kurallar

Belçika regülatörü kripto para yatırımcılarının kolay zengin olma düşüncesiyle zarar uğramaması için kripto para reklamlarına çeşitli düzenlemeler getirdi.

Belçika Finansal Hizmetler ve Piyasalar Kurumu (FSMA) 17 Mart tarihinde resmi gazetede yayınladığı tebliğde, herhangi bir kripto para birimine yönelik teşvik içeren tüm kitlesel iletişim reklamlarının en az 10 gün öncesinden kuruma bildirilmesi gerektiğini dile getirdi. Kolay yoldan zengin olmayı hayal eden kripto para yatırımcılarını korumayı planlayan mevzuatın, 17 Mayıs 2023 tarihinden itibaren yürürlüğe gireceği aktarıldı.

Gerekli noktalarda müdahale etme yetkisini saklı tuttuğunu dile getiren kurum kripto para yatırımcılarının riskler konusunda yetersiz bilgilendirildiğini belirtirken doğru ve tam bilgilendirilmesi gerektiğinin altını çizdi. 

FSMA konu hakkında yaptığı açıklamada, kripto para birimlerinin mevcut durumda oldukça revaçta olduğunu ancak buna rağmen fiyat dalgalanmaları, dolandırıcılıklar ve çeşitli bilgi teknolojileri riskleri içerdiklerini ifade etti.

 

Öte yandan müşteriler tarafında da bazı risklerin bilinmesine rağmen yeterince dikkate alınmadığını öne süren FSMA, yaptığı araştırmalar sonucunda kripto kışı veya FTX’in çöküşünün de hızlı para kazanma arzusunda olan kripto para yatırımcıları tarafından caydırıcı bulunmadığını belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!