Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bir Ülke Daha Kripto Düzenlemeleri İçin Son Virajda: Regülatör ve Tarih Belli Oldu

Tayvan Finansal Hizmetler Komisyonu’nun (FSC) ülkedeki kripto para sektörünün birincil düzenleyicisi olacağı açıklandı.

Yerel bir ajansın 20 Mart tarihli haberinde, Tayvan FSC Başkanı Huang Tien-Mu’nun ülkedeki kripto para sektörünün düzenlenmesine dair açıklamalarına yer verdi.

Başkan Tien-Mu tarafından yapılan açıklamalarda, kripto paraların FSC tarafından denetleneceğini belirtilirken NFT’ler ve diğer ürünlerin FSC kapsamında tutulmayacağının altı çizildi.

Tien-Mu, düzenleyici çerçevenin müşteri varlıklarının şirket varlıklarından ayrılması, kripto para birimlerinin denetimi ve çeşitli kara para aklamayı önleme prosedürlerini içereceğini belirtti.

Başkan ayrıca mevzuatın hazırlanması sırasında sektör temsilcileri ile görüşülerek kullanıcılar için güvenli aynı zamanda inovasyon için elverişli bir mevzuat hazırlanmasına dikkat edileceğini dile getirdi.

Meclisin yönergelerinin dikkate alınacağının belirtildiği açıklamada, en erken mart veya nisan ayı sonuna kadar mevzuatın oluşturup onaylanmasının beklendiği aktarıldı. Mevzuatın onaylanması durumunda, Tavyan kripto ekosistemi için ilk kez resmi bir düzenleyici atamış olacak.

Regülasyon hamlesi ülkede faaliyet gösteren kripto para aktörleri tarafından memnuniyetle karşılandı. Taipei merkezli bir fintech olan XREX’in CEO’su Wayne Huang, sektörün regülasyonla beraber büyüyebileceğini söyleyerek desteğini belirtti. Ayrıca CEO kurumla iş birliğine hazır olduklarını da ekledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!