Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Belçika’nın Finansal Düzenleyicisi Kripto Para Platformlarına Karşı Uyardı

Belçika‘nın finansal otoritesi ve düzenleyicisi Finansal Hizmetler ve Piyasalar Otoritesi (Financial Services and Markets Authority; FSMA), bugün yaptığı açıklamalarda kripto para yatırımı yapan tüketicilerden daha fazla şikayet almaya devam ettiklerini vurguladı. FSMA bu sebeple, ülke içerisindeki finansal kanunlara uymadan yatırım fırsatı sunan kripto para platformlarına karşı olan uyarısını da güncelledi ve yeniden yaptı.

Yapılan yeni uyarı FSMA’nın düzenleme yetkisine sahip olduğu internet tabanlı kripto para yapılanmalarını da kapsıyor.

Yapılan bu uyarının içinde bulunduğumuz haftada yapılacak olan Avrupalı maliye bakanları toplantısına da etki edeceği kesin gibi gözükmekte. Bakanlar yapacakları toplantıda kripto para birimlerinin risklerini, faydalarını ve bu yeni varlık sınıfının nasıl düzenlenmesi gerektiğini tartışacak. 7 Eylül tarihinde toplanacak olan Eurogroup, Viyana‘da bir araya gelecek ve kripto para alanı ile ilgili çok önemli kararlara imza atacak. En azından beklenti bu yönde.

Diğer Avrupalı düzenleyiciler de kripto para birimleri hakkında üç aşağı beş yukarı hem fikir gözükmekte. Geçtiğimiz günlerde İngiltere’nin finansal düzenleyicisi FCA‘da ülke içerisined lisanssız bir şekilde kripto para ile ilgili türev satışı yapan platformlara göz dağı vermişti.

FSMA yaptığı uyarının yanı sıra, vatandaşların gönül rahatlığıyla kripto para yatırımı yapabilmeleri için lisans sahibi ve internet tabanlı platformların da listesini yayınladı. Listeye FSMA’nın kendi sitesinden ulaşmak mümkün.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment