Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Blockstream Yöneticisi Uyardı: Bitcoin Cash Yüzde 51 Saldırısına Uğrayabilir

Bitcoin Cash hashrate’i geçtiğimiz hafta içerisinde Bitcoin‘in hashrate’inin %8 gerisine düşerken, Blockstream BCH’yi beş yıl önceki Litecoin hard forku ile karşılaştırdı.

Hashrate Düşüşe Geçti – Olası Bir FeatherCoin Olayı Mı?

Bugün Twitter üzerinden yapılan yorumlarda, Blockstream başkan yardımcısı Warren Togami, BCH’nin düşmekte olan ortalama hashrate‘i yüzünden, yatırımcıları olası bir çifte harcama saldırısına maruz bıraktığını ifade etti.

Togami’ye göre şu an hali hazırda ”gerçek bir” çifte harcama riski mevcut ve böyle bir durumda BCH’nin zaten düşük olan likidite oranı iyice sekteye uğrayabilir.

Togami daha önce bu yılın Mayıs ayında da BCH hakkında uyarı niteliğinde yorumlarda bulunmuştu:

BCH’nin şimdiki durumu ise 2013 yılının Nisan ayında Litecoin’den hard forklanan Feathercoin‘i anımsatmakta. FTC token başına 0.50 dolarlık piyasaya çıkışının ardından aynı yılın Haziran ayında ciddi bir %51 saldırısına maruz kalmış ve çökmüştü. Daha sonra FTC’nin değeri önümüzdeki üç yıl boyunca bir senti bile geçemedi.

Togami de Litecoin ve Feathercoin arasındaki bağlantının BTC ve BCH arasında da olduğunu belirtip, yakın zamanda düşüş yaşayan hashrate konusunda yatırımcıları uyardı.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment