Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

BitcoinDark 7 Gün İçerisinde Yüzde 294 Artış Yaşadı – Klasik Bir Pump ve Dump Olayı Mı?

Piyasanın en popüler veri sitelerinden birisi olan CoinMarketCap üzerindeki bilgilere göre, BitcoinDark [BTCD] yaklaşık 7 gün içerisinde %294 civarı bir artış yaşadı. Söz konusu koin geçtiğimiz 24 saat içerisinde %270’in üzerinde bir artış yaşadı. BTCD’nin en fazla işlem gördüğü borsa ise şu sıralar önde gelen kripto para borsası Poloniex olarak gözükmekte.

 

Ancak Poloniex yakın zamanda yaptığı bir açıklamada BTCD’nin trading işlemlerini bir süreliğine askıya aldığını belirtti:

”BTCD şu an için bakımda veya cüzdan sorunları yaşıyor. Biz çözüm bulmaya çalışırken, depozito ve çekim işlemleri devre dışı kalacaktır. Bu sırada gösterdiğiniz sabrınız için teşekkür ederiz.”

Poloniex’in söz konusu açıklamayı yaptığı esnada BTCD 76.59 dolardan işlem görmekteydi ve 98.89 milyonluk bir piyasa hacmine sahipti. BTCD daha sonra 3 Eylül tarihinde ciddi bir artış yaşadı ve bugün bile yükselmeye devam ediyor. 

Proje yaklaşık 4 gündür hep yeşil gözükse de, çoğu kullanıcı bunun kripto para dünyasındaki en büyük dolandırıcılık olaylarından birisi olan BitConnect’i hatırlattığını düşünüyor. BitConnect projesi 2014 yılında Bitcoin’i geçmek için başlatılmıştı.

BTCD projesi ise yatırımcılarına birden fazla yatırım olanağı sunduğunu iddia ediyor. Ancak 2018 yılının Ağustos ayında yapılan bir duyuruya göre, BitcoinDark’ın bütün ekibi başka bir proje olan Komodo‘ya geçiş yaptı ve hala orada çalışmakta.

Komodo projesi ise bir bakıma Zcash’i andırıyor çünkü ikisi de sıfır-bilgi metodunu kullanmakta ve gizliliğe odaklanmakta.

 

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment