Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Belçika’ya Göre Bazı Kripto Paralar, Menkul Kıymet Sayılabilir

Belçika’nın finans piyasalarını düzenleyen kuruma göre bazı kripto paralar, menkul kıymet statüsünde değerlendirilebilir.

Avrupa Birliği’nden yetkililer, kripto para piyasasına kapsamlı düzenlemeler getirecek olan MiCA tasarısı üstünde çalışmayı sürdürüyor.

Belçika Finansal Piyasalar ve Hizmetler Kurumu’na (FSMA) göre bu çalışmalar devam ederken, kripto paraların hangi durumlarda menkul kıymet olarak değerlendirileceğinin de belirlenmesi gerekiyor.

FSMA tarafından bugün yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Avrupa genelinde ortak bir çatı oluşturulmasını beklerken FSMA olarak kripto paraların hangi durumlarda menkul kıymet, yatırım aracı ya da finansal araç olarak sayılacağına, dolayısıyla hangi durumlarda izahname gerekeceğine açıklık getirmek istiyoruz.”

Belçikalı yetkililer, arz bakımından kısıtlı olan ya da kazanç beklentisiyle alınıp-satılabilen bazı kripto paraların menkul kıymet olarak sayılabileceğini, dolayısıyla bir izahname gerektirebileceğini düşünüyor.

Avrupa genelinde uygulamaya konacak MiCA ile birlikte kripto para ihraççılarının, yatırımcıları bilgilendirmeye yönelik white paperlar yayımlamaları gerekecek. Bu uygulamaya konuncaya dek, bir kripto paranın pay senetlerine ya da tahvillere benzer denetlemelere sahip olup olmadığına yerel düzeyde karar verilecek.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!