Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ben Horowitz: Bitcoin ”Değer Saklama Aracı Olarak Lider”

Dünya devi Andreessen Horowitz firmasının başarılı ismi Ben Horowitz, yakın zamanda TechCrunch‘ta düşüncelerini paylaştı. Horowitz kripto para birimlerinin konumundan, programlanabilir paradan ve güven unsurlarından söz etti.

Kendisine kripto para alanında ”gerçek bir şeylerin” olup olmadığı sorusu yöneltildiğinde, Horowitz şu sıralar kripto para alanında daha çok geliştirici etkinlikleri olduğunu ve bunun ”İnternetten bu yana” görülen bütün olaylardan daha kuvvetli olduğunu ifade etti. Horowitz bunun yanı sıra blockchain teknolojisinin sunduğu ‘güven’ duygusu hakkında da açıklamalarda bulundu:

”Blockchain teknolojisi sayesinde hükümete, Twitter‘a, Facebook‘a veya diğer insanlara hatta ağa bile güvenmek zorunda değilsiniz. Sadece matematiğe güvenseniz yeterli. Bu da geliştiriciler için çok ilginç bir dünyanın kapılarını aralıyor çünkü para gibi yeni uygulamalar kurabiliyorsunuz. Ki daha önce kimse para programlayamamıştı ama artık yapabiliyorsunuz.”

Horowitz kripto para birimlerinin ”gerçekten dönüştürücü bir fikir” olduğunu vurguladı ve bu sayede şu an bile bir çok fikrin ve projenin üretim aşamasında olduğunu açıkladı. Kendisine blockchain’in kimlik doğrulama veya onaylama gerektiren herhangi bir yönüne ilgi duyup duymadığı sorulduğunda ise, Horowitz şunları ifade etti:

”Bence bir kaç tane tasarruf saklama aracı var ve Bitcoin açık ara bu kategoride lider. Bence bu nispeten çok daha değerli ancak büyük ihtimalle diğer tarafa göre teknolojik açıdan çok daha az ilgi çekici.”

Horowitz’in diğer taraf olarak belirttiği kısım ise ”dünyanın bilgisayarı olan Ethereum gibi şeyler.”

Horowitz bunun yanı sıra piyasa hakkında da yorumda bulundu:

”Bu bir yukarı bir aşağı gidip gelecek ve insanlar bir ilgi duyup bir duymayacak. Ancak internet de bu şekilde devam etti. Bu gibi şeyler aynen böyle ilerler. Biliyorsunuz ki insanlar çok korktuklarında, aynı zamanda çok da heyecanlanırlar.”

 

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment