Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Avustralya’nın Finansal Düzenleyicisi, Kripto Para Borsalarını Denetlemede Yeni Bir Yaklaşıma Geçiş Yaptı

Avustralya‘nın finansal denetleyicisi ve düzenleyicisi konumundaki Avustralya Menkul Kıymetler ve Yatırımlar Komisyonu (ASIC), ülkedeki kripto para borsalarını denetler ve düzenlerken yeni bir yaklaşıma geçiş yaptığını duyurdu. Kurum bunun yanı sıra ilk dijital para arzı projelerinin denetimlerini de sıklaştıracak.

Cuma günü yayınlanan 2018-2022 kurumsal planına göre, Avustralya’nın finansal denetleyicisi bu periyot boyunca odak noktasını bir nebze olsun değiştirme yoluna gitti. Planın ve listenin başında ise ICO’lar ve kripto para birimlerinin de örnek olarak gösterilebileceği, ”yeni çıkan ürünlerin” doğurabileceği tehlikeleri gözlemlemek ve denetlemek maddesi yer alıyor.

Dahası, ASIC 2018 ve 2019 yılları için kripto para borsalarına özel yeni bir yasal çerçeve oluşturmakta olduğunu ve ”yatırımcıları veya tüketicileri potansiyel bir tehlike içine sokabilecek kötü bir davranış” sezildiğinde müdahale edeceğini vurguladı.

ASIC internet sayfasında yer alan bilgilere göre, kurumun mevcut piyasa alt yapı prensipleri arasında bir lisans verme yöntemi de yer alıyor. Söz konusu sistem ile finansal piyasa işletmeleri, türev trading kurumları ve piyasa katılımcıları sıkı sıkıya denetlenecek.

Şu an için Avustralya içerisindeki kripto para borsaları Müşterini Tanı (KYC) ve Kara Para Aklamayı Önleme standartlarına uymak zorunda. Kripto para borsaları bu iki çerçeveye direkt olarak ASIC tarafından değil de, ülkenin finansal bilgi kurumu Austrac tarafından dahil edildi.

Çok yakın bir tarihte özel token satışı başlattığını duyuran Avustralya’lı firma Byte Power Group’un duyurusu sonrası böyle bir yenileme gelmesi de ülkedeki çoğu kripto para topluluk üyesini şaşırtmadı..

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment