Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

5 Ayda 1.4 Milyar Dolarlık Kripto Para Çaldılar

CipherTrace bu yıl yapılan kripto para hırsızlıklarıyla ilgili yeni bir rapor yayınladı.

CipherTrace geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da kripto para sektöründeki hırsızlık ve hack olaylarını inceledi. Yapılan araştırmalar bu yıl sadece 5 ay içerisinde neredeyse 1.4 milyar dolarlık kripto paranın çalındığını gösteriyor. Geçtiğimiz yıl yıl genelinde 4.5 milyar dolarlık kripto para çalınmıştı.

Son yıllarda çalınan kripto paraların toplam değerleri, CipherTrace

CipherTrace’in yaptığı araştırmalara göre 5 ay içerisinde bu kadar fazla kripto para çalınmasının sebeplerinden biri Koronavirüs oldu. Kovid-19’u fırsat bilen dolandırıcılar ve hackerlar ya insanları çeşitli reklamlarla kandırarak ya da bilgisayarlarını hackleyerek yüklü miktarda kripto para çaldılar.

Para Nereye Gidiyor?

CipherTrace’in yaptığı araştırmalara göre bu çalınan kripto paraların kayda değer bir kısmı borsalara ve Localbitcoins gibi platformlara gidiyor. Bu borsaların ülkelere göre dağılımına baktığımızda özellikle Finlandiya’nın ön plana çıktığını görüyoruz. Geçen yılın verilerine göre Finlandiya’daki borsalara gönderilen kripto paraların %12’si çalıntı. Finlandiya’ya gönderilen bu kripto paraların %99’u Localbitcoins’e gidiyor.

Yasa dışı kripto para işlemlerinin ülkelere göre dağılımı
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment