Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Beş Yıllık Bitcoin Yatırımcıları, BTC Fiyatını Bu İşlemlerle Aşağı Çekiyor

Uzun vadeli Bitcoin yatırımcıları, kar satışı yaparak fiyattaki düşüşe katkıda bulundu.

Blockchain analiz platformu CryptoQuant’ta paylaşılan bir analize göre uzun vadeli Bitcoin yatırımcıları, geçtiğimiz gün yüklü miktarda coin sattı.

10 kat kazandılar

Uzun vadeli Bitcoin yatırımcılarının yaptığı transferler, Spent Output Profit Ratio (SOPR) göstergesine yansıdı. SOPR, Çarşamba günü 10’un üstüne çıktı.

quicktake-image

SOPR, Bitcoin’in harcandığı andaki fiyatı ile satın alındığı andaki fiyatını kıyaslayarak piyasadaki yatırımcıların karlılık oranını ölçer. SOPR’nin 1’in üstüne çıkması, belli bir zaman aralığındaki coinlerin genel olarak alım fiyatından daha yüksek bir fiyata satıldığını gösterir.

SOPR’nin yükselmesi, yatırımcıların kar satışı yapmaya başladığını ve bu coinlerin diğer yatırımcılara gönderildiğini ifade eder.

Bir CryptoQuant analistine göre uzun vadeli yatırımcılar, sattıkları Bitcoinler sayesinde alım fiyatlarına kıyasla 10 kat kar elde ettiler.

Bitcoin fiyatı düşmeye devam ediyor

Spent Output Age Bands göstergesi, transfer edilen coinlerin kaç yaşında olduğunu gösterir. CryptoQuant verilerine göre dün, özellikle satın aldığı Bitcoinleri 5-7 yıldır tutan yatırımcılarda yoğun bir hareketlilik görüldü.

Analist, “Görünüşe göre uzun vadeli yatırımcılar, kayda değer oranlarda kar aldı ve Bitcoin fiyatındaki düşüşe katkıda bulundu” yorumunu yaptı.

Bitcoin, birkaç gündür devam eden düzeltmenin sonucunda bugün 58.000 doların altına düştü.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!