Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Beşiktaş’ın Sponsoru Olan Kripto Para Borsasına Abu Dabi’den Faaliyet İzni

Türk yatırımcılar tarafından Beşiktaş’ın sponsoru olarak bilinen kripto para borsası Rain, Abu Dhabi Finansal Hizmet Regülasyon Otoristesi’nden (FSRA) faaliyet lisansı aldı.

Reuters 25 Temmuz tarihinde yayınladığı haberde, Rain’in geçtiğimiz saatlerde FSRA tarafından Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) içerisinde kripto para ticareti ve saklama işlemleri için yetkilendirildiğini aktardı.

Rain kurucu ortağı Yehia Badawy konu hakkında verdiği röportajda, borsanın ülkede bir banka hesabı açabileceğini ve BAE vatandaşlarının hesaplarına yapacakları transferlerde yerel ödeme hizmetlerini kullanabileceklerini belirtti.

Aldıkları lisansla birlikte müşteri yelpazelerini genişletmeyi hedefleyen şirketin kurucu ortağı, özellikle kurumsal müşteriler tarafında bir genişlemeyi hedeflediklerini ima etti.

Kurumsal müşterilerin lisanssız borsalarla iş yapmak konusunda tereddütlü olduğunu söyleyen Badawy, lisansın bu durumu değiştirmesine yönelik beklentilerini şu ifadelerle açıkladı:

Bu lisansı kullanarak kurumsal yatırımcılardan daha fazla talep alabiliriz.

Rain ve Beşiktaş geçtiğimiz yılın mart ayında 2 yılı kapsayacak bir sponsorluk anlaşmasına imza atmıştı. Şirketin İstanbul’da da bir ofisi bulunuyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!