Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase ve SEC Arasındaki Davada Önemli Tarihler Belli Oldu: İşte Takvim

ABD’nin en büyük kripto para borsası Coinbase ile SEC arasındaki davanın ekim ayının sonuna dek uzanan kritik takvimi belli oldu.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) kripto para borsası Coinbase’e açtığı davanın takvimi belli oldu. SEC, haziran ayının başında hem Coinbase hem de Binance’e menkul kıymet yasalarını ihlal ettikleri için dava açmıştı.

İlk söz hakkı Coinbase’in

Regülatör kurum ve borsa tarafından onaylanan dava takvimindeki ilk oturum 4 Ağustos Cuma günü gerçekleşecek. Belirtilen tarihte Coinbase cephesi SEC’nin iddialarına karşı ilk argümanlarını sunup savunma yapacak.

Dava sürecinin ikinci sahnesi ise ilk duruşmadan 1 hafta sonra yani 11 Ağustos Cuma günü gerçekleşecek. Bu oturumda bağımsız tarafların Coinbase’in argümanlarını destekleyen açıklamaları dinlenecek. “Amicus briefs” olarak tanımlanan ve bağımsız tarafların sunacağı bu özet oturumu, Ripple (XRP) davasında da görülmüş ve süreç içerisinde kritik bir rol üstlenmişti.

Ekim ayında SEC sahneye çıkacak

Davanın bir sonraki adımında ise SEC’nin görüşleri dinlenecek. 3 Ekim Salı günü gerçekleşecek bu oturumda SEC’nin Coinbase tarafından sunulan ilk özete karşı argümanlarını sunması gerekecek.

Bir sonraki önemli tarih ise 10 Ekim Salı günü olacak. Bu kritik tarihte tarihte bağımsız üçünü taraflar SEC’nin argümanlarını destekler şekilde ek açıklamalarda bulunacak. Bu oturum SEC tarafı için sağlanacak “Amicus briefs” bölümü olacak.

Coinbase’in özet argümanları

24 Ekim Salı günü ise dava sürecinin kapanış perdesi görevini üstlenecek. Ekimin son haftasında gerçekleşecek bu duruşmada Coinbase’in özet niteliğindeki cevabı dinlenecek. Bu kritik günde Coinbase, SEC’nin süreç boyunca sunduğu argümanlara karşı toplu bir yanıt sağlama imkanı bulacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!