Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Beyaz Saray, İran İsrail’e Saldırmaya Hazırlanıyor Dedi, Bitcoin Sarsıldı

Beyaz Saray’da bir yetkili, İran’ın İsrail’e füze saldırısına hazırlandığına dair işaretler gördüklerini belirtti.

Basında ismi paylaşılmayan bir Beyaz Saray yetkilisi ABD’nin, olası bir saldırı halinde İsrail’in savunma faaliyetlerini desteklediklerini bildirdi.

Açıklama, İsrail ordusunun Lübnan’ın güneyine kara operasyonu başlattığı haberinin ardından geldi. İsrail ordusu, Lübnan’ın güneyinde Hizbullah’ın altyapısına yönelik sınırlı, bölgesel ve hedefli kara harekâtına başladığını duyurmuştu. Lübnan’ın büyük kısmını kontrol eden Hizbullah’ın lideri Hasan Nasrallah’ın geçtiğimiz günlerde İsrail’in hava saldırılarında öldüğü İsrail ordusu ve Hizbullah tarafından teyit edilmişti.

İsrail ordusunun saldırıları sonucunda 17 Eylül’den bu yana 1.200’den fazla kişi öldü, 1.000’e yakın kişi yaralandı. Bombardıman nedeniyle ülke içinde yüz binlerce kişi yerinden oldu.

Beyaz Saray yetkilisi, “ABD’nin elinde İran’ın İsrail’e karşı yakında bir balistik füze saldırısı düzenlemeye hazırlandığına dair işaretler var” dedi. Yetkili, “İran’ın İsrail karşısında doğrudan askeri bir saldırı düzenlemesi, İran için ağır sonuçlar doğurur” diye ekledi.

TradingView verilerine göre Beyaz Saray yetkilisinin açıklamaları, Bitcoin ve altcoin piyasalarına doğrudan yansıdı. Bitcoin, aşağı yönde harekete geçerek 63.000 dolar seviyesinin altına düştü.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!