Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Beyaz Saray Uyardı: Kripto Paralarla Yasa Dışı İlaç Alınıyor

Beyaz Saray, geçtiğimiz gün iki farkı bildiri yayınladı ve kripto paraların ABD’de yasa dışı ilaç almak için kullanıldıklarını açıkladı.

Beyaz Saray tarafından yayınlanan bu açıklama aslında doğrudan ülkedeki finans kurumlarına ve dijital para platformlarına bir uyarı niteliğinde. Bu bildiriden bir kesit şu şekilde:

“Hassas mali veriler üstünde yapılan araştırmalar yurt içindeki yasa dışı ilaç üreticilerinin, tedarikçilerinin ve tüketicilerinin başlıca Çin’den gelen narkotik ürünleri satın almak için online ödeme platformlarını kullandığını gösteriyor.”

Kripto Para Kullanımı

Beyaz Saray tarafından yayınlanan açıklamaya göre bu ilaçların alımında “dönüştürülebilir dijital paralar” da kullanılıyor. Bu tanımın genel olarak Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum ve Monero gibi kripto paraları kapsadığını söyleyebiliriz:

“Yabancı kaynaklardan alınan ilaçlara benzer olarak ABD’de ikamet eden vatandaşlar da yasa dışı ilaç satışı yapılan sitelerde, fentanil gibi ilaçları arıyorlar. Yabancı tedarikçiler, ABD’deki vatandaşlardan Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum ve Monero gibi dönüştürülebilir dijital paralar alabiliyorlar.”

Veri Toplanacak

Beyaz Saray’a göre yukarıda bahsi geçen kripto paralar, “geride kolluk kuvvetlerinin işine yarayabilecek bilgiler” bırakabiliyorlar.

Bu yüzden ülkedeki finans kurumlarının şüpheli herhangi bir durumda dijital para cüzdan adresi, hesap bilgileri, işlem detayları (hash dahil), ilgili işlem geçmişi, mevcut giriş bilgileri (IP adresi dahil) gibi bilgileri toplamaları bekleniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment