Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ukrayna’daki Nükleer Santralde Kripto Para Madenciliği

Ukrayna Ulusal Güvenlik Servisi (SBU), ülkedeki bir nükleer enerji santralinde kripto para madenciliği yapan operatörleri tutukladı.

UNIAN gibi yerel kaynaklar tarafından aktarılan bilgilere göre Yuzhnoukrainsk nükleer santralindeki operatörler ellerindeki imkanları kripto para madenciliği yapmak için kullandılar.

Bu kişiler kripto para madenciliği yaparken söz konusu tesise epey büyük zararlar verdiler. Madencilik yaparken İnternet’e bağlanmak zorunda kalan bu operatörler süreç içerisinde nükleer tesisin güvenliğini tehlikeye attılar ve tesisin fiziki güvenlik sistemiyle ilgili bazı bilgilerin İnternet’e sızmasına yol açtılar.

Nükleer Ekipmanla Bitcoin Madenciliği

Nükleer tesislerde kripto para madenciliği yapmak pek yeni bir şey değil. Rusya Federal Nükleer Merkezi’ndeki bir grup mühendis, geçtiğimiz yıl ülkenin en büyük süper bilgisayarlarından birini kullanarak Bitcoin madenciliği yapmıştı.

Yerel kaynaklara göre bu bilgisayarın saniyede 1 trilyon işlem yapabilme gücü vardı ve normal şartlar altında (güvenlik sebebiyle) İnternet’e bağlanmaması gerekiyordu. Bu bilgisayarı madencilik için kullanan mühendisler de kısa süre içerisinde yakalanmışlardı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment