Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Beyaz Saray’dan Açıklama: Kripto Para Düzenlemeleri “Yakın Değil”

16 Şubat‘ta CNBC’nin bildirdiklerine göre, ABD hükumetinin üst düzey güvenlik figürlerinden birinin, Washington’ın kripto paralar hakkındaki düzenlemelerini tamamlamadığını ve tamamlamaya da yakın olmadıklarını belirtti.

Çeşitli ABD düzenleyici çevrelerinden bu sene içinde gelen önceki yorumların taklidi edasıyla, Başkan’ın Özel Asistanı ve Beyaz Saray Siber Güvenlik Koordinatörü Rob Joyce, Cuma günü Münih Güvenlik Konferansı‘nda planların hala “üzerinde çalışılma” aşamasında olduğunu söyledi.

Joyce konu hakkında: “Sanırım hala bu alandaki iyi ve kötü fikirlerin ne olduğunu araştırıyor ve anlamaya çalışıyoruz. Bu yüzden düzenlemelerin yakın olduğunu düşünmüyorum.” yorumlarında bulundu.

Bitcoin çevreleri de ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu‘nun (CFTC) kripto düzenlemelerinin gidişatına müdahaleci olmayan bir yaklaşımda bulunma kararına olumlu tepki gösterdi.

SEC kurul başkanı Jay Clayton ve CFTC kurul başkanı Christopher Giancarlo, Şubat ayının başlarında kripto paralar ile ilgili kurallara aykırı etkinlikler meselesinin yöneticilerin gündem maddesi olduğunu ve bu olgunun özü itibariyle istenmeyen davranış muamelesi göreceğini açıkça belirten söylemlerde bulundu.

Joyce ardından kripto paraları içeren suçların bir endişe unsuru olduğunu fakat bu türden kriminal etkinliklerin korkulduğu kadar yaygın olmadığını gösteren kanıtların da arttığını ekledi.

“Endişeliyiz. Bitcoin konseptinin yararları şu şekilde sıralanabilir: dijital nakit para, dijital para birimleri.” ve devam etti: “Ama aynı zamanda kriminal bir etkinlik gerçekleştikten sonra Bitcoin’in çalışma şeklini yakından incelerseniz, zamanı geri alıp parayı da geri getiremezsiniz.”

Geçtiğimiz ay gerçekleşen Coincheck hacklenme vakası hakkında süren soruşturmaların gösterdiği üzere, Bitcoin’in izinin sürülebilmesi kötü niyetli saldırganların bulunma riskinin artması anlamına gelirken, altkoinleri içeren vakaların ise gizlilik ve izlenememezlik konusunda sahip oldukları özellikler sebebi ile daha fazla tercih edilmeye başlandığını gösteriyor.

Ayrıca Mart ayında Buenos Aires‘te gerçekleşecek G20 Zirvesi’nde birçok ülke kripto düzenlemeleri konusunu gündeme getirecek gibi görünüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment