Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Japonya’da Kripto Para Düzenlemelerine Yönelik Kuruluşlarda Birleşme Çalışması Sürüyor

Medya tarafından Japonya’nın kripto para endüstrisine ait iki büyük grubu, 15 Şubat Perşembe günü yaptıkları görüşmelere göre kripto para sektörü için özdenetim organı oluşturmak üzere birleştiği bildirildi. Ancak kuruluşlardan gelen resmi açıklamalarda ise birleşmenin kesinleşmediği, üzerinde hala çalışmaların sürdüğü görülüyor.

Ana akım medya, Japonya Blockchain Birliği (JPA) ve Japon Kripto Para İşleri Birliği’nin (JCBA) 1 Nisan’dan itibaren tekil bir varlık haline geleceklerini öne sürdü. Açıklamada, düzenleyici birimlerden yalnızca bir tanesinin hukuksal kararlar aldığı ve Japonya’nın kripto para ticareti lisansını başlattığı Nisan 2017’den bir yıl önce yasalaşmış olan gereksinimlerin bir bölümünü talep ettiği yer alıyor.

Gelişmeler hakkında yorum yapan JBA Yürütme Direktörü Yuzo Kano, Nikkei ve diğer yerlerde çıkan haberlerin aksine iki grup arasında ilerleme kaydedildiğini ancak birleşmenin henüz tamamlanmadığını söyledi. Ayrıca Twitter üzerinden açıklama yapan Yuzo Kano:

“Ortaklık, müşterilerin korunması ve sanayi gelişimi için JCBA ile gerçekten bir bütünlük içinde danışmanlık yapıyor. Bunların yanında ilerleme kaydedildiği de doğrudur ancak somut bir şey henüz yok”

JBA tarafından yapılan basın açıklamasında, birleşmenin gerçekleşmesi için herhangi bir zaman çerçevesinin henüz kabul edilmediğini yineledi.

Sektörün resmileştirilmesi, kripto para piyasasının Japonya’da düzenlenmesine, kendi parametrelerinin belirlenmesine ve ekonominin  iyi niyet bölgesinde olmasına izin verilmesinde bir başka adımı temsil ediyor.

Eğer iki taraf da onaylarsa oluşturulan yeni ortak birim sayesinde, herhangi bir ceza da dahil olmak üzere kripto para sektörü için yeni kurallar ve düzenlemeler getirebilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment