Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase Bitpay’e Rakip Olabilecek Bir Hizmete Başladı

Dünya’nın en büyük borsalarından olan Coinbase, piyasadaki rolünü farklı hizmetlere de başlayarak büyütmeyi hedefliyor. Coinbase Commerce, online mağazaların en büyük dört kripto para üzerinden ödeme alabilmesini sağlamak istiyor.

Coinbase Commerce

San Francisco merkezli olan kripto para borsası Coinbase, tüccarların kripto paraları hizmetlerin ve ürünlerin karşılığı olarak kolaylıkla kullanabilmelerini sağlayacak yeni bir hizmet geliştirdi. Coinbase Commerce her bir Blockchain üzerinden yapılan müşteri işlemlerini takip ederek, doğrulayarak ve onaylayarak kripto paraların ticarette kullanılmasını kolaylaştırıyor. Şirket, müşteriler tarafından yapılan ödemeler on-chain ödemeler olduğunu söylüyor.

Pek ses getirmeyen bir test süreci sonrasında Coinbase Commerce, 14 Şubat Çarşamba günü itibariyle Dünya çapındaki tüccarların kullanımına sunuldu. Dünya’nın dört köşesindeki online satıcılar artık bu hizmeti kullanarak Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum ve Litecoin ödemelerini kabul edebiliyorlar. Sunulan hizmet, kullanıcı tarafından yönetilen cüzdana birden fazla kripto paranın doğrudan olarak aktarılmasına da olanak tanıyor. Coinbase daha önce de tüccarlara yönelik araçlar ve uygulamalar tasarlamış olsa da bu seferki uygulamada kullanıcılar sahip oldukları dijital paralar üstünde daha fazla kontrole sahipler.

Uygulamalara Entegre Ediliyor

Coinbase Commerce geliştiricileri uygulamanın direkt olarak tüccarın ödeme akışına entegre edilebileceğini ya da herhangi bir e-ticaret platformunda ‘ödeme seçeneği’ olarak işlev görebileceğini söylüyor. Tüccarlar yalnızca e-posta adreslerini ve telefonlarını kullanarak kayıt olabilir ve kripto para üzerinden ödeme kabul etmeye başlayabilirler. Coinbase’in sunduğu bu hizmet, merkezi Kanada’da bulunan ve 45 milyar $‘dan fazla brüt ürün hacmiyle dünyanın en büyük çok kanallı ticaret platformlarından olan Shopify’da kullanılmaya başlandı bile. Coinbase Commerce geliştiricileri, tüccarların kripto para kabul etmeye başlama sürecini olabildiğince basite indirgemek için sunulan hizmeti bu ve benzeri platformlara entegre etme çalışmalarına aktif olarak devam ediyorlar.

Sunulan hizmeti kripto para piyasasıyla pek alakası olmayan bir tüccara anlatmak için bu hizmetin PayPal’a benzediğini ancak kripto paralar üzerine odaklandığını söyleyebiliriz.

Şu an sektörün en büyük Bitcoin ödeme işlemcisi şüphe yok ki Bitpay. Merkezi Atlanta’da bulunan Bitpay sektörün en önde gelenleri arasında yer alıyor ve yıllık geliri 1 milyar $’ı aşan Coinbase, Bitpay’e rakip olacak güce sahip.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment