Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase 2017 Yılında 1 Milyar $ Gelir Elde Etti

Recode’un yayınladığı yazıya göre Coinbase 2017 yılı içerisinde toplam 1 milyar $ gelir elde etti. Coinbase, 2017 yılı için 600 milyon $ gelir etmeyi öngörüyordu ve elde ettiği 1 milyar $ ile bu öngörüsünü %66 oranında aşmış oldu. Recode’a göre harici yatırımcıların yüksek ilgisine rağmen şirket hala daha özel durumda ve şirket hisselerinin ikincil piyasalarda satılmasına izin vermiyor.

Bitcoin Kasım 2017’de adeta rekordan rekora uçarken piyasaya girmeye niyetlenen çok fazla yeni yatırımcının ilk adresi Coinbase olmuştu. Kasım ayının başlarında CME’nin Bitcoin vadeli işlem ticaretine başlayacağı duyurusundan sonra Coinbase yalnızca 24 saatte 100 bin yeni kullanıcıyı bünyesine katmıştı.

2017 yılının sonlarına yaklaşıldığında Bitcoin’in yaşadığı yükseliş de kesintiye uğradı ancak Aralık ayının ortalarında ulaşılan 20 bin $ sınırı, Coinbase’in platform üzerinde gerçekleşen işlemlerden devasa miktarda gelir elde etmesini sağladı.

Kripto para borsası, alım/satım özelliği dahilinde resmi paradan kripto paraya yapılan dönüşümlerden işlem ücreti keserek ve yine kendisine bağlı olan GDAX borsasındaki ticaretten gelir elde ediyor.

Yatırımcılar Coinbase Hissesi Peşinde

Coinbase’in bu başarısı yatırımcıların ve risk sermayesi yönetenlerin de dikkatinden kaçmadı. Recode’un yazısına göre Coinbase hisseleri pek çok kesim tarafından elde edilmeye çalışılıyor.

Ancak Coinbase hisse sahipleri, sahip oldukları hisseleri harici taraflara satmamaları konusunda talimat aldılar. Şirket dışındaki taraflara hisse satmak şirket ilkeleriyle ters düşüyor. Coinbase’in Recode’a verdiği demecin bir kısmı şöyle:

“Coinbase özel bir şirket olarak bazı sebeplerden ötürü ikincil piyasalarda hisse ticareti yapılmasına izin vermiyor. Bu sebepler arasında bu piyasalar hakkında tam kapsamlı bilgi bulunmaması da yer alıyor. Hisse satılmaması yönündeki anlaşmamıza rağmen insanların Coinbase hissesi sattığını öğrenirsek buna uygun şekilde davranacağız.”

Coinbase Ağustos 2017’de mühendislik ve müşteri hizmetleri ekiplerini büyütmek, New York’ta yeni bir GDAX ofisi açmak için D tipi fon toplama sürecinde 100 milyon $ para toplamıştı.

Aralık 2017’de Coinbase’in 13 milyondan fazla kullanıcısı vardı ki bu sayı popüler komisyon firması Charles Schwab’ınkinden daha fazla.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment