Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

UBS Başkanı Bireysel Yatırımcıları Kripto Paralar Hakkında Uyardı

Dünya’nın en büyük varlık yöneticisi olan UBS Bankası’nın başkanı Axel Weber 23 Ocak’ta yaptığı açıklamada banka müşterilerine kripto para yatırımı yapmayı tavsiye etmediğini belirtti. Ancak Weber kripto para yatırımcılığı konusunda bireysel ve kurumsal yatırımcılar arasında fark olduğunu da belirtiyor.

Davos’taki Dünya Ekonomi Forumu’nda CNBC’ye konuşan Weber kripto para piyasasına girmek isteyen kurumsal yatırımcılara yardım etmekle, bireysel yatırımcılara yardım etmek arasında fark olduğunu söyledi.

“Kurumsal müşteriler var ve eğer Bitcoin’e yatırım yapmak istiyorlarsa — yetişkin insanlar. Yani ne yaptıklarını biliyorlar, riskleri hesaplayabilecek kapasiteleri var.”

Weber’e göre bireysel yatırımcılar ise kripto para piyasasına girmekten “korunmalılar” çünkü ürünler hakkında yeteri kadar bilgi sahibi değiller.

2008’deki ekonomi krizinden önce müşterilere karmaşık, anlaşılması güç finansal ürün sattıkları gerekçesiyle suçlanan bankalara değinen Weber, kripto para piyasasının da benzer bir çöküş yaşaması halinde böyle bir suçluluktan kaçınmak istediğini belirtti.

“İleride bireysel bir yatırımcı zarar görürse yine bu müşterilere bu ürünleri hangi bankanın sattığı sorulacak ve tüm olanlar için yine bankalar suçlanacak.”

Bu yılın başlarında Kuzey Amerika Menkul Kıymet Yöneticileri Derneği (NASAA) ve ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), bireysel yatırımcıları kripto paralar ve ICOlar hakkında uyarmıştı. NASAA’nın bu yönde bir uyarı yapmasının sebebi, kripto para piyasasına girdiği halde yatırım yaptığı ürünler hakkında tam olarak bilgisi olmayan yatırımcıların olması.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment