Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Davos’ta Kripto Para Konusu Masaya Yatırılacak

İsviçre’nin Davos kasabasında düzenlenecek olan Dünya Ekonomik Forumu, 23 Ocak itibariyle başladı. 26 Ocak tarihine kadar sürecek konferansa, dünyanın dört bir yanından liderler, ekonomistler, analistler ve birçok uluslar arası kurumun temsilcileri katılacak.

Bu yıl; foruma genel olarak sürekli katılan bu isimlerin yanı sıra, Davos, yeni misafirlerini de ağırlayacak. Bu isimlerin arasında bu yıl birçok kripto para girişimci şirketi, kripto para borsası geliştiricileri ve araştırmacılar da yer alacak. Kripto paralar, bu yılki forumda birden fazla kez konuşulacak ve ana konuşma başlıkları ”Kripto Paralar Balon Mu?”  ve ”Global Finans’ın Yeniden Düzenlenmesi” olacak.

”Global Finans’ın Yeniden Düzenlenmesi” adlı konuşmada yer alacak isimler IMF yöneticisi Christine Lagarde, Deutsche Bank danışma kurulu başkanı Paul  Achleitner, Blackrock CEO’su Laurence D. Fink, Exchequer yöneticisi Philipp Hammond, Amerika Birleşik Devletleri Hazine Birimi sekreteri Steve Mnuchin, ekonomi profesörü Keyu Jin ve CNBC spikeri Geoff Cutmore olacak.

Bu oturumda, konuşmacılar ”Kripto paralar yeni dönemde teknolojik alanda devrim yapacak ve bu işi baştan değiştirecek parçalar olabilecek mi?” sorusunun cevabını arayacak. Aynı zamanda kripto paralara dünya genelinde ciddi şekilde artan ilginin getireceği pozitif veya negatif sonuçlar ile birlikte, doların kripto paralar karşısında konumlanacağı yer de tartışılacak.

Özellikle IMF yöneticisi Christine Lagarde, geçtiğimiz dönemde kurumun kripto paraları destekleyici bir tutum sergileyebileceğini belirtmiş, bunun sebebi olarak da kendine has karakteristik özellikleri olmasını göstermişti. Lagarde’ın bu konuşmasında da bu fikrini yeniden ortaya sürebileceği ekonomi kulislerinde sıkça konuşulan konulardan.

Diğer oturum ”Kripto paralar balon mu?” üzerine olacak. Bu oturumda farklı görüşler karşı karşıya gelecek. Kripto paraların yükselişinin dönemsel mi olduğu, yoksa bu ürünlerin global pazarı değiştirebilecek bir değeri mi olduğu gibi konuların tartışılacağı oturumda; İsviçre Merkez Bankası başkanı Cecilia Skingsley, Raiden Blockhain Ventures kurucusu Zhu Scott, Index Ventures kurucularından Neil Rimer, Yale’de Ekonomi Departmanı profesörü Robert J. Schiller ve YICAI Medya Grubu yayın yönetmeni Dr. Yang Yanqing yer alacak.

Kripto paralar ile alakalı tek şey, bu oturumlar olmayacak. Davos’taki ana organizasyon ile direkt olarak alakası olmasa da, etkinlik alanında Ethereum Alliance Girişimleri’nin yeni atanan direktörü Ron Resnick, şirketin gelecekteki planları ile alakalı katılımcılara bilgi verecek.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment