Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Borsası BitFlyer Avrupa’ya Ayak Bastı

Japonya merkezli kripto para borsası bitFlyer, geçtiğimiz yıl ABD’ye ayak bastıktan sonra şimdi de Avrupa’da dükkan açıyor.

Borsa 22 Ocak’ta yaptığı duyuruda Avrupa Birliği dahilinde hizmet verebilmek için ödeme kurumundan lisans aldığını ve platformuna profesyonel, yüksek hacimli yatırımcıları çekmek istediğini belirtti.

Borsanın Avrupa’daki yeni şubesinin COO’su olan Andy Bryant şöyle konuştu:

“Web ara yüzümüz veya API’mız ile yatırımcılar en güçlü sistemlerden, yüksek hızlardan ve duydukları ihtiyaçlara göre tasarlanmış ara yüzden faydalanabilirler.”

Bitcoin ticaret hacmine göre (BTC/JPY) bitFlyer şu anda Dünya’nın en büyük altıncı kripto para borsası konumunda. Bitflyer aynı zamanda Japonya’da, ABD’de ve şimdi de Avrupa’da yasal olarak düzenlenmiş olan ilk borsa olduğunu iddia ediyor.

Borsanın aldığı ödeme kurumu lisansı Lüksemburg’un düzenleyici kurumu olan Finans Sektörü Denetim Komisyonu (CSSF) ve Lüksemburg Finansal Teknoloji Vakfı (LHoFT) tarafından verildi.

Lüksemburg’un Maliye Bakanı Pierre Gramegna konuyla ilgili şöyle bir yorumda bulundu:

“En başarılı Japon startuplarından birinin AB platformu olarak Lüksemburg’u seçmesinden ötürü çok memnunuz.”

Şu an için yalnızca BTC/EUR çifti üzerinden ticarete imkan veren BitFlyer, aralarında Litecoin’in, Ethereum’un, Ethereum Classic ve Bitcoin Cash’in de bulunduğu pek çok kripto parayı da desteklemeyi planladığını belirtti. Borsanın Avrupa şubesi AB’de ikamet eden yatırımcıları platforma çekebilmek için Şubat ayının sonuna kadar işlem ücreti almayacak.

bitFlyer geçtiğimiz yıl New York Finansal Hizmetler Devlet Dairesi de dahil olmak üzere birkaç düzenleyiciden onay aldıktan sonra Kasım ayında ABD’de resmi olarak işlemlere başlamıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment