Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Beyaz Saray’dan Bitcoin ve Kripto Para Bildirisi: Biden Yönetimi Öncelikleri Belirleyecek!

Beyaz Saray Bitcoin (BTC) ve kripto para düzenlemelerine dair bir yol haritası paylaşarak Biden yönetiminin, önümüzdeki aylarda bir “öncelikler listesi” yayınlayacağı ifade etti.

Beyaz Saray tarafından 27 Ocak tarihinde yayınlanan bildiride, kripto para birimleriyle ilişkili riskleri azaltmak için bir yol haritasına yer verildi. Geleceğe yönelik iki yönlü bir yol tasviri sunan bildiride, tüketicilerin kripto para satın almanın risklerini anlamalarına yardımcı olacak bilgilendirme programlarına değinilirken Biden yönetiminin gelecek aylarda konu hakkında bir “öncelikler listesi” yayınlayacağı belirtildi.

Yönetim, önümüzdeki aylarda tüketicilerin korunmasına yardımcı olacak şekilde, dijital varlıklarla ilgili araştırma ve geliştirme önceliklerine dair bir liste açıklayacak.

Yol haritasındaki ilk unsur, geçen sene eylül ayında yayınlanan ve Başkan Biden tarafından mart ayında sunulan raporlara dayanan Dijital Varlıkların Sorumlu Gelişiminin Sağlanması konusu oldu. Bu kapsamlı yürütme emrinin, kripto para birimlerinin risklerini kanunlar yoluyla azaltmak olduğunu ifade eden raporda belirtilen unsurun sürecin devamı için yol gösterici olacağı vurgulandı.

İkinci unsur olarak yürütme kurumlarının yaptırımları arttırdığına ve yeni kılavuzlar yayınlandığına değinen yol haritasında özellikle bankacılık sektöründeki düzenlemelere yer verildi ve söz konusu kurumlar çabalarını sürdürmeleri için teşvik edildi.

Bildiride, yönetimin Kongre’den görmek isteyeceği eylemlerin bir dilek listesi sunularak “kongrenin çabalarını arttırması gerekiyor” ifadelerine yer verildi:

Düzenlenen mevzuatlar, emeklilik fonları gibi ana akım oluşumların doğrudan kripto para piyasalarına girmelerine yeşil ışık yakmamalıdır. Bu tür eylemler sınırlanırsa, kripto para birimlerindeki kargaşanın daha geniş finansal sisteme yayılması engellenebilir. Bu konudaki çabayı daha kapsamlı hale getirmeliyiz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!