Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Popüler NFT Projesinin Twitter’ı Hacklendi: Yüz Binlerce Dolar Çalındı!

Popüler NFT koleksiyonu Azuki’nin resmi Twitter hesabı hacklendi ve paylaşılan zararlı bağlantı yüzünden yarım saat içerisinde 750 bin dolardan fazla varlık çalındı.

Azuki NFT koleksiyonunun resmi Twitter hesabı 27 Ocak Cuma günü saldırganlar tarafından ele geçirildi. Hesabı ele geçiren saldırganlar, Azuki’nin yerel metaverse projesi The Garden‘da “arazi satın alabilecekleri” sahte bir bağlantı paylaşarak kullanıcıların cüzdanlarına göz dikti.

On-chain güvenlik firması Wallet Guard tarafından paylaşılan verilere göre saldırganlar, paylaştıkları bu zararlı bağlantı sayesinde yarım saat içerisinde 751 bin dolar USDC’yi tek bir hesaba toplamayı başardı. Veriler ayrıca bilgisayar korsanlarının bu saldırılar sonucunda 11 NFT ve yaklaşık 4 Ethereum (ETH) ele geçirdiğini belirtirken çalınan toplam tutarın 758 bin dolar olduğunu belirtti.

Saldırıyı fark eden Azuki geliştiricileri, bireysel hesaplarından paylaştıkları gönderilerle topluluğu konu hakkında uyardı ve paylaşılan hiçbir ikinci taraf bağlantısına tıklanmamasını vurguladı.

Azuki ekibinin Twitter yetkilileriyle iletişime geçmesinin ardından söz konusu zararlı paylaşım silindi. Ekip, hesabı kurtardıktan sonra yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Twitter ihlaliyle ilgili soruşturmamız devam ediyor. Güvenliği ciddiye alıyoruz ve Twitter hesabı bir 2FA Kimlik Doğrulama uygulaması kullanılarak güvence altına alındı.

OpenSea verilerine göre Azuki koleksiyonuna ait en ucuz parça haberin kaleme alındığı esnada 17,7 Ether‘den yani yaklaşık 23 bin dolardan satılıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!