Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bianco Bitcoin İçin Yaptığı Kritik 2018 Benzetmesiyle Yatırımcıları Uyardı!

ABD merkezli pazar araştırmacısı Bianco Research CEO’su Jim Bianco, Bitcoin (BTC) ve spot ETF’ler hakkındaki yorumlarıyla gündem oldu.

Bianco Research CEO’su Jim Bianco, 2028’de gerçekleşecek bir sonraki Bitcoin halvingi ve zincir üstü araçların gelişiminin, Bitcoin ETF’lerinin daha geniş bir kabul görmesi için önemli olduğunu vurguladı.

Eski bir Wall Street analisti olan Bianco 8 Eylül’de sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, yılın başında ABD’de işlem görmeye başlayan Bitcoin spot ETF’lerinin, onay öncesi yarattığı beklentileri karşılayamadığını dile getirdi.

Bianco, yakın zamanda yaşanan çıkışlar, pozisyonlarında zarar eden yatırımcılar ve kurumsal yatırımların sınırlı kalmasının, Bitcoin ETF piyasasının olgunlaşmak için daha fazla zamana ihtiyaç duyduğunu gösterdiğini söyledi.

“İlk sekiz aylık spot Bitcoin işlemleri, ‘inşa et ve boomer gelip yıksın’ fikrinin hiçbir zaman gerçek olmadığını gösterdi” ifadelerini kullandı.

Farside Investors’ın verilerine göre, son sekiz işlem gününde 11 ABD Bitcoin ETF’sinden net olarak 1 milyar dolardan fazla çıkış yaşandı. Bitcoin spot ETF piyasası şu anda 48 milyar dolar yönetim altındaki varlıklarla işlem görüyor, bu rakam mart ayında 61 milyar dolar ile zirve yapmıştı.

“Bitcoin yatırımcısı sabrederse kazanacak”

Bianco, kripto alanına çok az yeni para girdiğini ve çoğu ETF girişinin zincir üstü varlık sahiplerinin geleneksel finans (Trad-fi) hesaplarına geri dönmesinden kaynaklandığını belirtti.

BlackRock’un ETF ve Endeks Yatırımları baş yatırım sorumlusu Samara Cohen, Haziran ayında yaptığı açıklamada, Bitcoin ETF alımlarının %80’inin muhtemelen çevrimiçi bireysel yatırımcı hesaplarından yapıldığını söylemişti.

Bianco, Bitcoin ETF piyasasının gerçek anlamda ivme kazanması için 2028’deki Bitcoin halvingi ve zincir üstü araçlarda önemli gelişmelerin gerektiğini öne sürdü. “Sabır ve birkaç sezon daha, belki bir kış dönemi ve bazı teknolojik atılımlar gerekiyor” ifadelerine yer verdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!