Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Biden Hükümeti Gözünü Yasa Dışı Kripto Para İşlemlerine Çevirdi

ABD Başkanı Joe Biden’ın perşembe günü federal kurumlara dış politikayla ilgili vereceği direktiflerde yolsuzluk ve yasa dışı kripto para işlemleri ile yapılan mücadeleye ağırlık verileceği aktarıldı.

Joe Biden, bugün başkanlık dönemindeki ilk Ulusal Güvenlik Çalışması Memorandumunu yayınladığını açıkladı. Yolsuzlukla mücadeleyi, ulusal güvenliğin kilit meselelerinden biri haline getireceği vurgulanan direktiflerde, kripto paralara da yer verilmesi bekleniyor.

Yasa dışı kripto para kullanımıyla mücadele edilecek

CNBC’nin, memorandum hakkında konuşan bir hükümet sözcüsüne dayandırdığı habere göre direktiflerin büyük bir kısmı, mali suçlar ile mücadele konusuna yoğunlaşıyor olacak. Aynı yetkilinin, şu açıklamalarda bulunduğu aktarıldı:

“Kripto paraların yasa dışı finans işlemlerinde araç olarak kullanılıyor olmasını inceliyoruz. Fakat bu yeni adımlar, kesinlikle sadece kripto para gibi yeni teknolojiler ile kısıtlı değil.”

Yasa dışı finans işlemleri ile mücadele edebilmek için Banka Gizliliği Yasası’nda bazı güncellemelere gidilebileceği belirtildi. İlgili yasa, finansal kuruluşlar aracılığıyla yapılan işlemlerin şeffaflık düzeyini belirleyen unsurlardan sayılıyor.

Hükümet yetkilisinin açıklamalarına göre Biden yönetimi, mevcut sistemleri “yeni teknolojilere uyumlu olacak şekilde modernize etmenin yollarını aradıklarını” söyledi.

Bugün Beyaz Saray tarafından yayınlanan resmi açıklamaya göre federal kurumlar, Amerikan hükümetinin yozlaşmayla mücadelesine katkıda bulunmak için “önerilerde bulunmaya” başlayacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!