Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Biden Ripple’ın Eski Danışmanını OCC’ye Atayabilir

Ripple’ın eski danışmanlarından Michael S. Barr’ın Hazine Bakanlığına bağlı olan OCC’nin başına getirilebileceği açıklandı. Barr, Barack Obama yönetimi sırasında Bakanlık’ta görev aldı.

ABD’de SEC, Hazine Bakanlığı gibi kurumların üst düzey isimleri Joe Biden’ın başkan seçilmesi ile birlikte görevden ayrılmaya başladı. Biden yönetiminde görevden ayrılan isimlerden biri Hazine Bakanlığına bağlı olan OCC’nin başkanı Brian Brooks oldu.

Ripple’ın eski danışmanı atanabilir

Office of the Comptroller of the Currency (OCC), Hazine Bakanlığı bünyesinde hareket eder ve ülkedeki bankaların denetiminden sorumludur. Wall Street Journal’ın haberine göre Biden yönetimi, OCC’nin başına Michael S. Barr’ı getirebilir.

Barr 2015 yılında Ripple’ın danışman kuruluna katılıp şirket içerisinde söz sahibi oldu. CoinDesk haberine göre Barr Ripple’da artık aktif olarak hizmet vermiyor. Kendisinin görevden ne zaman ayrıldığı bilinmiyor.

Barack Obama döneminde Hazine Bakanlığında görev alan Barr, University of Michigan’da Ford School of Public Policy fakültesinin dekanlığını üstleniyor.

Ödeme sistemlerinde yenilik vurgusu

Barr Ripple’da danışman olarak görev almaya başladığında, “Global ödeme sistemlerimiz çoktan eskimiş durumda. Ödeme teknolojilerinde yapılacak yenilikler finans sistemini daha güvenli hale getirip maliyetleri azaltacağı gibi hem işletmelere hem tüketicilere daha etkili bir deneyim sunar.” ifadelerini kullandı.

Barr’ın OCC’nin başına geçmesi halinde nasıl bir politika izleyeceği bilinmiyor. Wall Street Journal, OCC başkanlarının sahip olduğu otoriteyi şu şekilde aktardı:

“OCC, dev Amerikan şirketlerinde çalışan yüzlerce bankacının denetiminden sorumlu. OCC başkanı bu haliyle en güçlü banka regülatörlerinden biri konumunda.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!