Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’de Son Yılların En Büyük Göçü Başladı

Kripto para borsalarındaki bitcoin miktarı yıllardır hiç olmadığı kadar hızlı bir şekilde azalıyor. Glassnode’un açıklamasına göre borsalardan 30 gün içerisinde neredeyse 300 bin tane bitcoin çıktı.

Kripto para borsalarındaki likidite durumunu analiz eden Glassnode bunun için “Likit Bitcoin Arzındaki Değişim” adlı yeni bir grafik geliştirdi. Bunun ölçümü sırasında bitcoin adresleri ne kadar aktif olduklarına göre kategorize edildi ve bu adreslerin rezervindeki 30 günlük değişim miktarı esas alındı.

30 günde 270 bin bitcoin çekildi

Bu grafik güncel haliyle son yılların en büyük göçüne işaret ediyor. Yatırımcıların 30 gün içerisinde kendi cüzdanlarına 270 bin bitcoin çektiği tespit edildi. Glassnode bunu “Bitcoin’in likiditesi yıllardır bu kadar hızlı azalmamıştı.’ yorumuyla paylaştı. En son Nisan 2016’da bu kadar hızlı bir azalma görüldü. Bu bitcoinlerin tamamının borsa çıkışlı olduğu söylenemezken, borsa rezervlerinin küçülmeye başladığı biliniyor.

glassnode-bitcoin-btc-kripto-para

Balinaların sayısı artıyor

Bu trendde bitcoin balinalarının aktif bir rol oynadığı düşünülüyor. Glassnode’un başka bir grafiğine göre içinde en az 1000 tane bitcoin barındıran cüzdanların sayısı tüm zamanların rekorunu kırdı. 1 Ocak tarihinden bu yana 164 yeni bitcoin balinasının doğduğu düşünülüyor.

bitcoin-btc-balina-glassnode

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!