Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Guggenheim CIO’su: Bitcoin 20 Bin Dolara Düşebilir

Guggenheim CIO’su Bitcoin rallisinin geri çekilebileceğini öne sürdü. Uzman yatırımcıya göre BTC fiyatı için hedef 20 bin dolar olabilir. Daha önceki açıklamalarında da şu anki rallinin sürdürülebilir olmadığını söyleyen CIO, BTC için uzun vadede bullish kalmayı sürdürüyor.  

Bitcoin fiyatı 2021’in ilk haftalarında güçlü bir ivme yakalayarak yeni rekorunu 42 bin dolarda belirledi. Fakat bu bölgede yüksek bir satış baskısı ile karşılaşan BTC, 31 bin dolara kadar geriledi. 30 bin dolarlık desteği korumayı başaran Bitcoin, 34 bin dolar sularında işlem görüyor. Guggenheim Partners Baş Yatırım Sorumlusu Scott Minerd’a göre Bitcoin 20 bin dolara dönebilir.

Bitcoin fiyatı 20 bin dolara geri dönebilir

Guggenheim Partners Baş Yatırım Sorumlusu Scott Minerd, CNBC’ye yaptığı açıklamalar ile Bitcoin fiyatının düşeceğine inandığını söyledi. Minerd BTC fiyatını 42 bin dolara kadar çıkaran rallinin tamamen geri çekilebileceğini belirtti. Minerd’a göre Bitcoin fiyatı için hedef 20 bin dolar olabilir.

“20 bin dolar seviyesine doğru tam bir geri çekilme göreceğiz.”

“42 bin dolar uzun süre aşılamayabilir”

Guggenheim Baş Yatırım Sorumlusu Scott Minerd yaptığı incelemede yaşanacak geri çekilmenin kısa soluk olmayacağını da ileri sürdü. Minerd yaptığı incelemede BTC’nin 2021 yılı dahilinde bir daha rekor kıramayacağını belirtti. Baş Yatırım Sorumlusuna göre 42 bin dolarlık rekor BTC için uzun soluklu olabilir.

“Sanırım şimdilik önümüzdeki yıl ya da daha uzun süre için Bitcoin en yüksek değerini gördü.”

Bitcoin uzun vadede bullish

Guggenheim CIO’su yakın zamanda CNBC’ye verdiği demeçte, Bitcoin rallisinin kısa vadede sürdürülebilir olmadığını dile getirdi. Scott Minerd, kısa vadedeki bearish görünümün yanı sıra BTC için uzun vadede 400 bin dolarlık fiyat hedefinin hala sürdüğünün altını çizdi.

Scott Minerd yine bu ay içinde katıldığı Bloomberg programında Bitcoin’in ana akım haline gelmeye başladığını ve uzun vadede altının yerini alabileceğini söyledi. Minerd aynı programda şriketin bazı özel fonlar için alınanlar dışında henüz BTC yatırımı yapmadığını da belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!