Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Biden’ın Seçim Kararı ile Politika Meme Coinleri Çalkalandı: Yüzde 68 Düşüş Var!

ABD Başkanı Joe Biden’ın 2024 seçimlerinde yeniden aday olmayacağını açıklamasının ardından Jeo Boden memecoin’in değeri %68 düştü.

ABD’nin mevcut başkanı Joe Biden, TSİ dün akşam saatlerinde “partisinin ve ülkenin çıkarları doğrultusunda geri çekilmenin en doğru karar olduğunu belirterek” 2024 başkanlık seçimleri için adaylıktan çekildiğini açıkladı. Bu açıklamaya paralel olarak politika meme coinlerinden Jeo Boden (BODEN) adlı memecoin’in değeri %68 oranında düştü.

Söz konusu meme coin’in değeri 0,02544 dolar seviyelerinden 0,00827 dolara kadar geri çekildi.

Diğer meme coinlerde artış var

Aynı zamanda, diğer olası adayları temsil eden memecoin’ler önemli kazançlar elde etti. Özellikle, Biden’in desteğini alan Kamala Horris adlı memecoin %52, Gabin Noosum adlı memecoin ise %115 arttı.

Biden’ın çekilmesiyle, Cumhuriyetçi Başkan adayı Donald Trump’a ait memecoin’ler de değer kazandı. Doland Tremp adlı memecoin, haberin duyulmasının ardından %24 artış gösterdi. 

Polygon tabanlı oylama platformu Polymarket’in tahmin piyasasında Biden’ın seçimi kazanma olasılığı %1’in altına düşerken Kamala Harris’in olasılığı %26’ya çıktı. Trump ise %63 oranında aynı seviyede kaldı.

Donald Trump Biden’in çekilmesi ile ilgili yaptığı açıklamada, “Joe Biden başkanlık için aday olmaya ve hizmet etmeye uygun değildi ve hiçbir zaman olmadı!” ifadelerini kullandı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!