Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance Açıkladı: 975 Milyon Dolarlık Coin Dolaşımdan Çıktı

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, BNB arzını azaltmaya devam ediyor.

BNB Foundation, BNB Chain’deki 28. BNB yakımını tamamladı. BNB Chain ekosisteminin kendi kripto parası olan BNB, Nisan 2019’da Ethereum ağından BNB Chain’e geçiş yaptı.

BSCScan verilerine göre bu işlemde toplamda 1 milyon 643 bin 698 BNB dolaşımdan çıkarıldı. Bunlar, toplamda 975 milyon dolara denk geliyor. BNB, yazım sırasında 593 dolardan işlem görüyor.

BNB Foundation tarafından kurulan otomatik yakım sisteminin amacı, BNB’nin toplam arzını 100 milyona düşürmek. Her dönemde ne kadar BNB yakılacağı, BSC ağında üretilen blok sayısına ve BNB fiyatına göre değişiyor.

BNB için otomatik yakım sisteminin yanı sıra gerçek zamanlı bir yakım sistemi bulunuyor. Bu, ağdaki gaz ücretlerine dayanıyor. BSC validatörleri, her bloktan ne kadar gaz ücreti alınacağını belirliyor ve bu, belli bir tarifeye göre yakılıyor.

Token yakımlarında belirli miktarlarda tokenlar, dolaşımdan tamamen çıkarılır. Bu tokenlar, “yakım adresi” olarak bilinen sabit bir adrese gönderilir. Bu adres, sadece coin almak için oluşturulur ve özel anahtar veremez. Dolayısıyla bu adrese gönderilen coinler, başka bir adres tarafından kontrol edilemez.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!