Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bill Ackman Borsaya 27 Milyon Dolar Yatırıp 2.6 Milyar Dolar Aldı

Hedge fonu yöneticisi Bill Ackman, geçtiğimiz aylarda yaptığı 27 milyon dolarlık yatırım sayesinde 2.6 milyar dolar kazandı.

S&P500 geçtiğimiz haftalarda Koronavirüs yüzünden çok sert bir düşüş yaşadı. Borsalar özellikle mart ayının sonlarına doğru son yılların en düşük seviyesine kadar düştü.

Pershing Sqaure Capital Management CEO’su Bill Ackman bu düşüş sayesinde yüklü miktarda para kazandı. Çünkü kendisi, S&P500’de  yaşanacak bu çöküşü öngörmeyi başardı.

Parasını Katladı

Bill Ackman şubat ayının ortalarında S&P500’ün düşeceğine dair bir öngörüde bulundu. Koronavirüsün beklenendan daha şiddetli geçeceğini fark eden Ackman, S&P500’ın düşmesi ihtimali karşı 27 milyon dolarlık bir hedge yaptı.

S&P500; Ackman bunu yaptıktan sadece birkaç hafta sonra adeta çöküşe geçti. Aşağıdaki grafikte de görülebileceği üzere şubat ayının ortalarına kadar normal seyrinde ilerleyen S&P500; ilerleyen haftalarda hızla düşmeye başladı.

Ackman aldığı bu hedge sayesinde 27 milyon dolarlık yatırımını 2.6 milyar dolara çevirmeyi başardı. Ve kendisi 23 Mart‘ta, yani Fed’in piyasaya “sonsuz miktarda” para enjekte edebileceğini açıkladığı tarihte işlemini tamamladı. Kendisi bu süreci kısa süre önce katıldığı bir yayında şöyle özetledi:

”Kendi kendimize dedik ki, ‘Eğer hükümet doğru kararları alırsa hisse piyasası toparlanmaya başlayabilir ve bizim aldığımız pozisyon sıfırı görebilir.’ Bunu dedikten sonra işlemi bitirdik.”

New York Times yazarlarından William Cohan; Bill Ackman’ın yaptığı bu işlemin “tüm zamanların en iyi alım-satımı” olabileceğini düşünüyor. Fakat Ackman’in bununla yetinmediğini de belirtmekte fayda var. Çünkü S&P500’ın düşeceğini öngören Ackman; piyasaların 23 Mart’tan sonra toparlanmaya başlayacağını da öngördü. Ackman bunun üstüne piyasaya 3 milyar dolarlık yeni bir yatırım yaptı ve bundan da kazanç sağladı. New York Times’ın yanı sıra BusinessInsider, MarketWatch gibi sitelere de konu olan bu başarı birçok yatırımcıyı hayrete düşürdü.

New York Times
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment