Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Fiyatı Halving Sonrası Ne Yöne Gidecek? İşte Veriler

Bitcoin fiyatı bundan birkaç gün önce rekor bir ralli elde etse de fiyat yeniden düşüşe geçti. Bitcoin’in 9.000 doları kalıcı olarak kıramaması ve satış baskısı ile karşılaşması, aslında yaklaşan Halving konusunda da alarm çanlarının çalmasına neden oldu.

Yatırımcıların birçoğu daha önceki blok ödülü yarılanmalarının hemen sonrasında görülen sert fiyat düşüşlerinin yine gündemde olduğunu düşünüyor. Peki daha önceki Bitcoin Halving’lerin hemen sonrasında gerçekten de sert fiyat hareketleri ve düşüşler görüldü mü?

Bitcoin Halving, Fiyatı Nasıl Etkiler?

28 Kasım 2012 tarihinde yani ilk blok ödülü yarılanması esnasında aslında fiyatın beklendiği kadar sert düşmediği görülüyor. Uzmanlar ise o tarihlerde topluluğun oldukça küçük olmasının ve BTC yatırımcılarının blok ödülü yarılanmasını kutlamasının fiyatın düşmesini engelleyen iki önemli faktör olduğunu savunuyor.

İkinci blok ödülü yarılanmasında 9 Temmuz 2016 tarihinde ise gerçekten de sert bir düşüş yaşandığı görülüyor. Bitcoin o tarihlerde bir süre yatay grafik çizse de bunun devamında Ağustso ayında 660 dolar seviyelerinden 465 dolara kadar düştü ve yaklaşık %30 değer kaybetti. BTC’nin yine benzer bir düşüş yaşaması fiyatı yeniden 6.000 dolar bandına ve daha da altına çekebilir.

Ancak her bir Halving’in dört yıl arayla gerçekleşmesi aslında şartların da büyük oranda değiştiği anlamına geliyor. Bu da önümüzdeki blok ödülü yarılanması hakkında net bir tahmin yapılamayacağını ve en mantıklı şeyin beklemek olduğunu gösteriyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment