Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bill Gates ve Melinda Gates Vakfı, Eski Ripple Yöneticisinin Şirketi İle Ortaklık İmzaladı

Bill ve Melinda Gates Vakfı olarak bilinen ve dünyanın en çok bağış yapan vakıflarından birisi olan kurum, kripto para sektörünün çok yakından tanıdığı bir ismin kurduğu şirket ile ortaklık imzaladı. Ortaklık gereği iki firma bankacılık hizmetlerine erişimi olmayan veya bunları kullanmayı tercih etmeyen kişilere ödeme hizmetleri temin edecek.

Coil isimli şirket eski Ripple CTO’su Stefan Thomas tarafından kuruldu ve teknolojisi de yine aynı kişi tarafından geliştirildi. Yeni haber vakfın müdür yardımcısı ve önde gelen teknolojistlerinden Miller Abel tarafından 17 Ekim tarihinde verildi.


Abel attığı tweet ile Coil’in Interledger Protokolünü uygulayarak ”yoksul yanlısı ödeme sistemlerinin” destekleme yollarını keşfedeceğini vurguladı. Interledger farklı kripto ağları arasında iş birliğine olanak sağlayan bir protokol. Söz konusu teknolojinin geliştiricileri arasında da Ripple CTO’su Stefan Thomas yer alıyor. Thomas Interledger teknolojisin hala Ripple ile beraber çalışırken geliştirmişti ki aynı teknoloji şu an Coil tarafından da kullanılmakta.

Gates Vakfı geçtiğimiz Ekim ayında da Ripple ile ortaklık yaptığını duyurmuş ve ortaklık gereği açık kaynaklı bir yazılım olan Mojaloop geliştirilmişti. Mojaloop da yine Coil ile aynı hedefe, bankacılık hizmetlerine erişimi olmayan ve fakir insanlara ödeme hizmetleri sunmaya odaklı bir platform. Dün Coil ile yapılan ortaklığın içerisinde de Mojaloop platformuna atıfta bulunuldu ve Coil’in de söz konusu yazılımı geliştirmeye katkı sağlayacağı vurgulandı.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment