Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Venezuela 6 Kripto Para Borsasına Ulusal Kripto Parası Petro’yu Satışa Çıkarma Yetkisi Verdi

Gerek hiper enflasyon gerekse de son dönemlerde yaptığı kripto para girişimleri ile Venezuela en çok konuşulan ülkelerden birisi oldu. Hükümetin internet sayfasında yayınlanan yeni bir bildiriye göre, altı kripto para borsası ülkenin ulusal kripto para birimi konumundaki Petro‘nun satışı konusunda yetkilendirildi. Geçtiğimiz tarihlerde Venezuela’nın ulusal para birimlerinden birisi olan Petro, artık altı kripto para borsası aracılığıyla satın alınabilecek.

Uzmanlar söz konusu kripto para biriminin iddia ettiği gibi bir ICO süreci – 5 milyar dolar fon topladığı iddia edilmekte – geçirmediğini ve whitepaper’ının da ülkede popüler kripto para birimi Dash’in bir kopyası olduğunu iddia etmekteydi.

6 Kripto Para Borsası Petro Satacak

Noticiero Digital kaynağının aktardığına göre, Petro 17 Ekim tarihinden itibaren altı kripto para borsasında listelenecek ancak Maduro daha önce 16 lisanslı firmanın söz konusu kripto parayı listeleyeceğini duyurmuştu. Petro’nun listeleneceği altı kripto para borsası arasında ise Cave Blockchain, Bancar, Cryptia, Amberes Coin, Afx Trade ve Criptolago yer alıyor. Bunların bazıları şimdiden kendi sitelerinde Petro reklamı yapmaya başladı bile. Venezuela’nın başkanı Maduro bu ayın başlarında yaptığı bir konuşmasında Petro’nun ”dünyanın en güçlü altı kripto para borsasında” listeleneceğini de vurgulamıştı.

 

Venezuela Authorizes 6 Exchanges to Start Selling National Cryptocurrency Petro
 Cryptia platformundaki Petro reklamı.

Cryptia’nın internet sayfasındaki bilgilere göre Petro şu an için BTC, ETH, DASH ve XRP olmak üzere dört pariteye sahip ancak hiçbir ticari hacmi bulunmuyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment