Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bermuda Hükümeti Yeni Düzenlemelere Göre İlk ICO Sertifikasını Verdi!

Geçtiğimiz Temmuz ayında Bermuda hükümeti ilk dijital para arzı (ICO) projeleri için yeni düzenlemeler getireceklerini duyurmuştu. Bermuda Maliye Bakanı Burt tarafından yapılan duyuruya göre, ICO projelerinin belli başlı bilgileri kamuyla paylaşmaları gerekiyor. Söz konusu bilgilerden biri de proje ekibine dahil olan isimlerin tam bir listesi. Bermuda’da ICO yürütmek isteyen projeler, ekiplerinde yer alan isimleri kamuyla paylaşmak zorunda kalacaklar. ICO projelerinin proje hakkında genel bir inceleme yayınlaması, projenin en önemli yanlarını vurgulaması, kime hitap ettiğini açıklaması, ne kadar para toplamayı hedeflediğini duyurması, yazılımıyla ilgili detayları ve Blockchain özelliklerini de paylaşması gerekecek.

Bunun yanı sıra ICO projeleri için bir sertifikasyon programı da hazırlayan Bermuda hükümeti, ülkenin kripto paralar ve blockchain için olan yeni düzenlemeleri gereğince ülkenin ilk sertifikasını da bir ICO projesine verdi.

Ülkenin tek günlük gazetesi olan Royal Gazette’nin 18 Ekim tarihinde duyurduğu üzre, Ulusal Güvenlik Bakanı Wayne Gaines bir fintech firması olan Uulala‘nın geçtiğimiz günlerde Miami içerisinde yapılan bir forum esnasında ilk sertifikasyonu ve lisansı almaya hak kazandığını duyurdu.

Royal Gazzette’nin bildirdiğine göre, Uuala firması bankalara erişimi olmayan veya bazı sebeplerden bankacılık hizmeti almak istemeyen tüketicileri hedef alıyor ve onlara blockchain ile kripto para tabanlı bir finans hizmeti sunmayı amaçlıyor. Haberin devamında firmanın ”dijital ekonomiye nakit para dolduracak” bir eşler arası merkeziyetsiz ağ kurduğu da vurgulanmakta. Merkeziyetsiz ağa fon yükleyen kullanıcılar daha sonra MasterCard kullanarak e-ticaret alışverişi yapabilecek hatta fatura bile ödeyebilecekler.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment