Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance, 18. BNB Burn’ünde Yaklaşık 800 Milyon Dolar Değerinde BNB Yakımı Gerçekleştirdi

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, 18. üç aylık BNB Burn’ünü tamamladığını ve bunun otomatik yakım özelliği kullanılan ilk yakım işlemi olduğunu duyurdu.

Binance, 17 Ocak tarihinde yayınladığı blog gönderisi ile tamamladığı 18. BNB Burn‘ünde yaklaşık 800 milyon dolar değerinde 1.684.387,11 BNB yakımı gerçekleştirdiğini paylaştı. Gönderide, yakımı gerçekleştirilen BNB’lerin 6296,3 adetinin yanlışlıkla ölü cüzdanlara gönderilen BNB’leri takip eden Binance Pioneer Burn programı ile yakıldığı belirtildi.

Tamamlanan 18.BNB Burn’ü, Binance’in otomatik yakım mekanizması ile gerçekleştirilen ilk yakım işlemi oldu. Otomatik yakma mekanizması, BNB fiyatına ve üç aylık süreçte üretilen blok sayısına dayalı bir formül ile yakılacak olan BNB sayısını otomatik olarak hesaplar.

Binance, üç ayda bir gerçekleşen yakım işlemleri ile toplam 200 milyon olan toplam BNB arzının %50‘sine eşdeğer olan 100 milyon BNB’nin yakımını gerçekleştirerek dolaşımdan çıkarmayı hedefliyor.

Veri sağlayıcı Coin Tools‘a göre Binance, 2017 yılının sonlarında başlattığı bu program ile şu ana kadar 35 milyon adet BNB’nin yakım işlemini gerçekleştirdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!