Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance, 4 Milyar Dolarlık Uzlaşmaya Rağmen “Temel Taşı” Olmaya Devam Edecek

K33 Research raporuna göre Bitcoin ve Ethereum fiyatları, Binance’in ABD Adalet Bakanlığı ile vardığı uzlaşma karşısında iyi direnç gösterdi.

Kıdemli analist Vetle Lunde ve Araştırma Müdürü Anders Helseth tarafından hazırlanan rapora göre Bitcoin ve Ethereum, Binance Coin (BNB) fiyatında her ne kadar düşüş olmuşsa da ABD’den gelen Binance haberine rağmen güçlü bir performans gösterdi.

Binance, kara para aklama ve yaptırım yasalarını ihlal ettiği için 4,3 milyar dolarlık uzlaşmaya vardı. Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), şirketin hala FTX’e benzer suçlar işlemiş olabileceğinden şüpheleniyor.

K33 Research raporunda ise “Binance ABD’de yasa dışı olarak faaliyet gösterdi ve bunu artık yapamayacaklar ama varılan uzlaşmanın, kullanıcı paralarının kötüye kullanılmasıyla hiçbir ilgisi yok.” vurgusu yapıldı ve uzlaşmanın “gelecekte bulaşıcı olabilecek herhangi bir etkisinin olmayacağı” eklendi.

CoinGecko verilerine göre Bitcoin 37.899; Ethereum ise 2.037 dolardan işlem görüyor ve her ikisi de 21 Kasım’dan bu yana yaklaşık %6 ve %5 değer kazanmış durumda.

Binance’in uzlaşmaya vardığının öğrenilmesinden sonraki ilk 24 saat içerisinde borsadan 1 milyar dolardan fazla değerde varlık çıkışı oldu.

K33 Research ekibine göre ise Binance, piyasadaki konumunu korumaya devam edecek:

“Binance’in güçlü kullanıcı kitlesi, Binance’in 2024’e doğru ilerlerken kripto piyasasındaki yapılanmanın temel taşlarından biri olmaya devam edeceğine işaret ediyor.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!