Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance 400 BTC, OKEx ise 50 BTC Talep Etti – Listeleme ‘Komisyonları’ Borsalara Servet Mi Kazandırıyor?

Kripto para borsaları hakkında her zaman belirli spekülasyonlar ve borsa yetkilileri tarafından bu spekülasyonlar hakkında çeşitli açıklamalar yapıldı. Bazıları borsaların herhangi bir projeyi listelemek için bir servet istediğini belirtirken, çoğu kripto para borsası yetkilisi bunları yalanladı veya yuvarlak cevaplar ile geçiştirdi. Peki kripto para borsalarının proje listeleme ücreti olarak bir servet kazandığı doğru mu? Christopher Franko‘nun iddiasına göre, maalesef ki evet.

Borsa Listeleme ‘Komisyonu’: Parası Olan, Düdüğü Çalar

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından olan Binance ve KuCoin, daha önce projenin kalitesine göre değişen listeleme ücretleri istediklerini itiraf etmişlerdi ancak iki platform da listeleme için projenin güvenilirliğinin daha önemli olduğunu vurgulamıştı. Binance CEO’su konu hakkında yaptığı açıklamada, 4.000 BTC ödeseler bile ”shitcoinleri” listelemediklerini vurguladı.

Ancak Expanse isimli blockchain startup firmasının CEO’su Franko‘nun iddiaları bu yönde değil. Franko’nun iddiasına göre, kendi projesinin borsalarda listelenmesi için teklif götürdüğünde, Binance yetkililerinden 400 BTC, KuCoin yetkililerinden ise 50 BTC’lik bir listeleme komisyonu şoku ile karşılaşmak mümkün. Aslında söz konusu komisyon ücretleri, her projeye göre değişiklik gösterse de, yabancı piyasada orta seviyede tanınırlık sahibi olan Expanse’in bile böyle bir ücretle karşılaşması, diğer projelerden açık bir servet kazanıldığını ortaya koymakta.

Ancak tabii ki herhangi bir komisyon almayan, OKEx gibi kripto para borsaları  da mevcut. OKEx nakit olarak herhangi bir ücret talep etmese de, projelerden, 50.000 yeni kayıtlı kullanıcı getirme, bunların 20.000’inin aktif olması gibi şartlar koşmakta. Aktif kullanıcı ise, hesabında en azından 1 ETH değerinde parası olan ve aktif trade yapan kişi olarak tanımlanmakta.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment