Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance 94,9 Milyar Dolarlık DeFi Pazarında Öne Çıkan Projeleri Açıkladı

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, bu yıl DeFi piyasalarında öne çıkan projeleri sıraladı.

Bu yıl merkeziyetsiz finans (DeFi) platformlarına büyük miktarda sermaye girdi. DeFi platformlarında tutulan varlıkların değeri, yılın başından bu yana 54,2 milyar dolardan 94,9 milyar dolara çıktı.

Bu büyüme, DeFi alanındaki getiri, para piyasası, tahmin piyasası gibi neredeyse her sektöre fayda sağladı.

En büyük sekizinci piyasa oldu

Binance Research verilerine göre getiri piyasaları, DeFi alanında artık kilitli toplam değer (TVL) bakımından en büyük sekizinci pazar haline geldi.

Faiz oranına dayalı türev ürünlerini blockchain’e taşıyan Pendle, yılın başından beri %1.962 büyüyüp 4,8 milyar dolara ulaştı ve bu büyüme öncülük etti. Pendle, getiri sağlayan varlıkların, likit restaking ve puan sistemlerinin popülaritesinden yararlandı.

Para piyasalarında 30 milyar dolar barajı geçildi

Blockchain verilerine göre para piyasalarında kilitli olan varlıkların toplam değeri, yıl içerisinde %47,2 büyüdü ve 32,7 milyar dolar oldu. Kullanıcılar, bu yıl daha esnek kredi ürünlerine erişebilmek için modüler lending projelerine talep gösterdi.

Morpho, bu talebe Morpho Blue ve MetaMorpho ile yanıt verdi. Geleneksel kredi araçlarının sadeliğiyle izole piyasaların esnekliğini birleştiren bu ürünler, birkaç ay içerisinde milyarlarca dolar değerinde mevduat aldı.

Tahmin piyasalarında yeni rekor

Tahmin piyasalarının TVL’si, piyasanın bu yıl girdiği döngüde 55,1 milyon dolara çıkarak yeni bir pike ulaştı. Bu sayı, yılın başından beri %57,7 büyüdü.

Piyasada öne çıkan platform, genelde siyasi seçimlerin olduğu dönemlerde ilgi çeken Polymarket oldu. Bu yıl spot kripto para ETF’leriyle ilgili alınacak kararın ve ABD‘de yaklaşan başkanlık seçimlerinin etkisiyle Polymarket’in 2023’te 6,1 milyon dolar olan aylık ortalama hacmi, bu yıl 42 milyon dolara yükseldi.

En büyük rakibiyle arasını kapattı

Bu yıl blockchain tabanlı türev araçlarına gösterilen ilgi de büyüdü. Bu platformların günlük ortalama işlem hacmi, geçen yıl 1,8 milyar dolarken bu yıl 5,4 milyar dolara çıktı.

Bu alanda liderliği hala dYdX koruyor olsa da Hyperliquid, pazardaki fırsatı iyi değerlendirerek pazar payını %18,9’a çıkardı. Hyperliquid, bu alanda işlem hacmi bakımından en büyük ikinci platform haline geldi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!