Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance ABD Tarafından Üretimi Durdurulan Coin İçin 15 Aralık’ı İşaret Etti!

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, BUSD desteğini kısa süre sonra keseceğini duyurdu.

Binance stablecoin BUSD ile kısa süre sonra yollarını ayıracağını açıkladı. Borsa tarafından 29 Kasım Çarşamba günü paylaşılan resmi duyuruda, BUSD desteğinin 15 Aralık’ta sona ereceğine yer verildi. Bununla birlikte kullanıcıların BUSD’lerini Şubat 2024’e kadar kullanmaya devam edebilecekleri belirtildi.

Duyurusunda 31 Aralık itibariyle BUSD çekme işlemlerinin durdurulacağını hatırlatan Binance, kalan BUSD bakiyelerinin bu noktada otomatik olarak FD121 Ltd. tarafından çıkarılan bir stablecoin olan FDUSD’ye dönüştürüleceğini ifade etti.

Öte yandan spot piyasalarda BUSD ile alıp satılabilen tüm kripto para işlem çiftleri de 11 Aralık itibariyle kademeli olarak kaldırılacak. Bu süreçte ilgili işlem çiftlerine ilişkin tüm açık spot emirlerde borsa tarafından geçersiz kılınacak.

BUSD’nin ihraççısı Paxos bu yılın şubat ayında, ABD’li regülatör kurumların baskısı sonucu BUSD ihracını sonlandıracağını beyan etmişti. Bu kararın ardından gerekli incelemeleri yapan Binance, geçtiğimiz ağustos ayında BUSD desteğini Şubat 2024’e kadar “kademeli olarak” sonlandırmayı planladığını söylemişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!