Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Paxos ve SEC Binance Stablecoin’i BUSD Üzerine Yapıcı Görüşmeler İçerisinde

Binance USD ihraççısı Paxos, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile yapıcı görüşmeler yaptığını ve BUSD desteklerinin en az 2024 yılına kadar devam edeceğini duyurdu.

Paxos CEO’su Charles Cascarilla yakın tarihte yaptığı açıklamada, şirketin kripto para borsası Binance’in stablecoin’i üzerine SEC ile “yapıcı bir görüşme” yürüttüğünü söyledi. Cascarilla paylaştığı notta, 2019’da BUSD’nin piyasaya sürülmesinden bu yana piyasanın geliştiğini ve Binance ile finansal ilişkilerinin artık mevcut stratejik öncelikleriyle uyumlu olmadığını dile getirdi.

BUSD’nin menkul kıymet olmadığını ve gerekirse bu durumu mahkemede savunacağını dile getiren Cascarilla, Binance ile bağları kesme kararının SEC’nin Wells bildiriminden ve New York Finansal Hizmetler Departmanı’nın (NYDFS) direktifinden bağımsız olduğunu da sözlerine ekledi.

BUSD’yi herhangi bir şekilde “ateşe atmayacaklarını” belirten CEO açıklamasını şu cümlelerle detaylandırdı:

BUSD’nin nihai sahiplerine hizmet vermeye ve onları gereksiz zararlardan korumaya tamamen odaklanmış durumdayız. Paxos, BUSD’yi en az Şubat 2024’e kadar desteklemeye devam edecek ve stablecoin piyasasındaki en yüksek güvenlik ve sağlamlık standartlarını koruyacaktır.

ABD’li regülatör kurumların baskısına maruz kalan Paxos, geçen hafta BUSD ihracını sonlandıracağını beyan etmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!