Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance, Altıncı BNB Token Yakma İşlemini Tamamladı!

Ticari hacme göre dünyanın en büyük kripto para borsalarından Binance, 2018 yılı içerisinde kendi kripto para birimi BNB‘yi piyasaya sürmüştü.

Projenin whitepaper’ında yer alan bilgilere göre, Binance belirli aralıklarla toplam arzı azaltmak ve bu sayede fiyatı arttırmak için BNB yakma işlemleri yapmayı vaat etti ki bu vakte kadar bu vaadini hep gerçekleştirdi. Whitepaper içerisindeki ilgili kısımda ise şu bilgiler yer almakta:

”Her üç ayda bir, elde ettiğimiz toplam kar miktarının %20’sini, tekrar BNB almak ve bunları yok etmek için kullanacağız. Bu süreci bütün BNB tokenlarının %50’sini satın alana kadar sürdüreceğiz. Bütün geri satın alma işlemleri blockchain üzerinde duyurulacak. Sonuç olarak 100MM kadar BNB’yi yok edip, ortada sadece 100MM BNB bırakacağız.”


Kripto para borsası yaptığı açıklamada toplam 1.623.818 BNB yaktıklarını açıkladı . En son gerçekleştirilen beşinci koin yakma işleminde, 1.643.986 BNB yakılmıştı ve oranlar birbiri ile benzer şekilde ilerliyor. Yakılan BNB’lerin o anki piyasaya göre değeri ise 9.4 milyon dolar civarında. BNB yakma işlemi sayı olarak aynı kalsa da, piyasada yaşanan dalgalanma nedeniyle aynı sayıda yakılan BNB’lerin dolar üzerindeki değeri ciddi bir düşüş yaşamakta.

Binance konu hakkında yayınladığı bildiride 2018 yılının son çeyreğinde aynı miktarda yapılan yakma işleminin 17 milyon dolar değerindeyken, yeni yapılanın 9 milyon dolara gerilediğini ifade etti.

Binance daha önce de dört adet BNB yakma işlemi yapmış ve ilkinde 986.000 BNB, ikincisinde 1,821,586 BNB, üçüncüsünde 2,220,314 BNB, dördüncüsünde ise 2,528,767 BNB yakmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment