Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance, Ana Platformu Üzerinde İlk İtibari Para Birimini Listeledi

Kripto para borsası Binance’den yapılan açıklamada, platformun Nijerya’nın resmi para birimi olan Naira’yı listelediği duyuruldu.

Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamaya göre, bundan sonra Binance üzerinden Nijerya Naira’sını platforma yatırmak mümkün olacak. NGN kısaltması ile borsada yer alacak bu itibari paranın, aynı zamanda farklı paritelerde de işlem göreceği belirtildi.

Buna göre Binance, Nijerya Naira’sı için üç farklı parite açtı. Bunlar BUSD  / NGN, BTC / NGN ve BNB / NGN olacak.

Nijerya Naira’sı yatırmak için Binance ortaklık yaptığı firmayı da açıkladı. Buna göre, Amerika merkezli ödeme firması Flutterwave, Naira’nın borsaya yatırılmasında aracılık edecek ve bu görevi üstlenecek.

Binance, kullanıcıların ilk aşamada hesap başına 36 bin NGN yatırma sınırı olduğunu açıkladı. Bundan fazla NGN’nin borsaya yatırımı kabul görmeyecek. Buna ek olarak, Binance 10 bin dolarlık NGN’nin dağıtılacağı bir çekiliş de yapacak ve çekilişe dünya genelinden yeni borsa üyeleri katılabilecek.

Binance’in bu hamle ile kripto paralara yoğun ilgi olduğu ifade edilen Nijerya’da gücünü arttırmak istediği de ifade ediliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment