Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’in Enerji Tüketimi Finlandiya ve Belçika Gibi Ülkeleri Yakalamak Üzere

Kripto para sektörünün lider kripto para birimi Bitcoin’in madencilik modelinin, ciddi oranda enerji tükettiğine dair birçok yorum yapılıyor ve bu yorumlar aslında pek de haksız değil.

Cambridge Üniversitesi’nin konuyla ilgili olarak yayınladığı son verilere göre, Bitcoin ağında her yıl ortalama 80 TWh’lık bir enerji miktarı tüketiliyor.

Buna ek olarak 2016 yılı istatistiklerini ortaya koyan kurum, Avrupa Birliği üyesi ülke Belçika’nın o yıl boyunca toplamda 82.1 TWh, Finlandiya’nın ise 82.6 TWh’lık bir enerji tükettiğini ifade etti.

Şu anda Bitcoin ağının yıllık tükettiği enerji miktarının ise, Filipinler ülkesinden fazla olduğu da belirtiliyor.

Son dönemde Bitcoin ağındaki enerji tüketiminin iyice arttığı da ifade ediliyor. Buna sebep olarak gösterilen temel şey ise, ağdaki kazım gücü zorluğunun giderek artması.

Her ne kadar lider kripto para birimi Bitcoin, son günlerde ciddi bir düşüş yaşayıp 8 bin doların altına gerilese de, ağdaki katılımcı sayısı ve ağın zorluğu her geçen gün bir miktar daha artış gösteriyor. Bu durumun, yaşanacak blok ödülü yarılanması sonrasında nerelere gideceği de merak konusu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment